Bosna Hersek'te Geleneksel "Diplomatik Kış Pazarı" Kermesi Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Bosna Hersek'te Geleneksel "Diplomatik Kış Pazarı" Kermesi Düzenlendi

Bosna Hersek\'te Geleneksel "Diplomatik Kış Pazarı" Kermesi Düzenlendi

Başkent Saraybosna'daki Ordu Evi (Dom Armije) binasında düzenlenen kermeste, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 33 ülkenin büyükelçilikleri ve çeşitli STK'lar yer aldı

08.12.2013 16:54

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da, bu yıl üçüncüsü yapılan "Diplomatik Kış Pazarı" kermesi düzenlendi.

Kentin merkezinde bulunan Ordu Evi (Dom Armije) binasında düzenlenen ve akşam saatlerinde sona erecek kermeste, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 33 ülkenin büyükelçilikleri ve çeşitli STK'lar yer aldı.

Kermeste kurulan stantlarda çok sayıda ülkenin kültürüyle tanışma fırsatı bulan ziyaretçiler, bu ülkelerin geleneksel yemeklerini de tadabildi.

İsviçre'nin Saraybosna Büyükelçisi'nin eşi Brigitte Schaller, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kermesin Bosna Hersek'teki Diplomatik Kulübü'nün ve birçok ülkenin işbirliğiyle düzenlendiğini ifade etti.

Kermesten elde edilen gelirin yardım faaliyetlerinde kullanılacağını belirten Schaller, "Geçen yıl düzenlediğimiz kermeste 25 bin avro topladığımız için çok mutluyuz. Bu sene bu miktarın daha fazla olmasını umuyoruz" dedi.

Kermeste Türkiye'yi temsil eden Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi'nin eşi Emine Yıldız, kermeste Türk kültürünü ve mutfağını tanıtan iki standın bulunduğu söyledi.

Yıldız, "Her zaman olduğu gibi Türkiye büyükelçiliği olarak kermeste bulunuyoruz. Türkiye'yi tanıtan stantlarda ziyaretçiler döner, çeşitli ezmeler, çeşitli tatlılar, çiğ köfte gibi kültürümüze ait yemekleri tadabilirler" diye konuştu. - Federation of Bosnia and Herzegovina

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bosna Hersek'te Geleneksel 'Diplomatik Kış Pazarı' Kermesi Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement