Brezilya'da Mahkemeden Orduya Eşcinsel Birlikteliği Tanıması Hükmü - Son Dakika
Güncel

Brezilya'da Mahkemeden Orduya Eşcinsel Birlikteliği Tanıması Hükmü

Brezilya'da bir mahkeme, ilk kez ordunun, bir çavuşla hayat arkadaşı arasındaki eşcinsel birlikteliği tanıması hükmünü verdi.

09.08.2013 22:22

Brezilya'da bir mahkeme, ilk kez ordunun, bir çavuşla hayat arkadaşı arasındaki eşcinsel birlikteliği tanıması hükmünü verdi.

Ülkenin kuzeydoğusundaki Pernambuco eyaletinde bulunan mahkemenin hakimi Elio Siqueira, 3 yıldır birlikte olan çiftin emeklilik hakları gibi konularda heteroseksüel çiftlerle aynı haklara sahip olması gerektiğini kararlaştırdı.

Çavuşun avukatı Laurecilia de Sa Ferraz, "ilk kez bir mahkemenin, ordunun, mensuplarından birinin eşcinsel evliliğini tanıması hükmünü verdiğini" söyledi.

Ferraz, ordunun, kararı temyize götürmek için 30 günü bulunduğunu, ancak "temyize gideceğini sanmadığını" bildirdi.

Karar konusunda resmen bilgilendirilmeyen ordu, konuyla ilgili açıklama yapmadı.

Ferraz, müvekkilinin, ordunun bilgisayar öğrencisi olan hayat arkadaşıyla birlikteliğini tanımayı reddetmesi üzerine konuyu mahkemeye taşıdığını ifade etti.

Brezilya'da Yüksek Mahkeme, 2011 yılında eşcinsel çiftler arasındaki birlikteliklere izin verilmesine ve bu çiftlerin, heteroseksüellerle aynı yasal haklara sahip olmasına hükmetmişti.

Mayıs ayında Ulusal Adalet Divanı, Brezilya'daki noterlerin, çift isterse eşcinsel birliktelikleri kütüğe evlilik olarak geçirmesi hükmünü vermişti. Ülkenin 27 eyaletinden 14'ünde eşçinsel evlilik yasal. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Brezilya'da Mahkemeden Orduya Eşcinsel Birlikteliği Tanıması Hükmü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement