"Bu Görevi Tanrı’dan Aldığına İnanıyor" - Son Dakika
Güncel

"Bu Görevi Tanrı’dan Aldığına İnanıyor"

"Bu Görevi Tanrı’dan Aldığına İnanıyor"

ABD Büyükelçisi'nin Erdoğan hakkındaki görüşleri Wikileaks belgelerinde...

04.05.2011 10:05  Güncelleme: 10:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Büyükelçisi Edelman, 2004'te bir Erdoğan analizi yazdı: "Tanrı'nın ona Türkiye'yi yönetme görevi verdiğine inanıyor. Demokrasi vizyonu için şu anda yegâne ortak. "

Tarih: 20 Ocak 2004. ABD'nin Ankara Büyükelçisi Eric Edelman'ın kaleme aldığı "KİŞİYE ÖZEL" telgrafın başlığı: "Türk Başbakanı Erdoğan Washington'a Gidiyor: Zorlu Sınavlar Karşısında Ne Kadar Güçlü Bir Lider?"

ERDOĞAN'IN KARAKTERİ:

Erdoğan'ı özellikle de dış ilişkilerde siyasi dinamikleri yanlış hesaplamaya ve dengesini bozabilecek kişilerin saldırılarına ciddi biçimde açık hale getiren nitelikleri var.

Birincisi, çok baskın bir gurur.

İkincisi, Tanrı'nın onu Türkiye'ye yönetmek için hazırladığına inanmasından kaynaklanan gem vurulmamış bir hırs. (Erdoğan'ın ve karısı Emine'nin 1997-2003 yılları arasında yakın sırdaşı olan Mustafa Bilginer bu özelliği Erdoğan'ın karakterine ilişkin bir kitap taslağında inceledi; Erdoğan Ekim 2003'teki Ak Parti Kurultayı'nda, Allah tarafından verilen bu görevi vurgulamak için Kuran'a atıf yaptı.)

Üçüncüsü, sağlam ve yetenekli bir danışmanlar çevresinin oluşmasını, kendisine taze ve yaygın enformasyon akışını ya da parti genel merkezi, hükümet ve meclis grubu arasında etkin iletişim sağlanmasını engelleyen otoriter bir tek başınalık hali.

Bu hal, onu aynı zamanda istisnai biçimde alıngan kılıyor.

Dördüncüsü, sahip olduğu maço imaja rağmen, onu ürkekleştiren ve hızlı ve sağlam kararlar gerektiren anlarda bile zamana oynamaya meyyal kılan aşırı kibirli bir iktidarda kalma arzusu.

Beşincisi, kendisini, sadece arasıra kamuoyuna yaptığı sert açıklamalarda değil ama aynı zamanda kadınları AK Parti içinde anlamlı karar verici konumlara getirmeye isteksiz olma şeklinde de gösteren bir kadınlara güvensizlik hali....

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel 'Bu Görevi Tanrı’dan Aldığına İnanıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement