Bükgökçeli'de Geleneksel Bayram Yemekleri - Son Dakika
Güncel

Bükgökçeli'de Geleneksel Bayram Yemekleri

Bükgökçeli\'de Geleneksel Bayram Yemekleri

Merkeze bağlı Büyükgökçeli Kasabasında asırlardır süregelen geleneksel bayram yemekleri devam ediyor.

29.10.2012 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dini bayramlarda 4 gün boyunca evlerde pişirilen yemekler, mahalle fırınlarında pişirilen ekmekler kasaba meydanında kurulan sofralarda hep birlikte yeniliyor.

Kurban Bayramının son gününde kasaba meydanında verilen geleneksel bayram yemeğine Vali Memduh Oğuz eşi Canan Oğuz ile birlikte katılarak kasabalıları yalnız bırakmadı.

Yemeğe katılan kasaba halkı uzun yıllardır bu geleneğin devam ettiğini belirtirken, misafir olarak katılanlar ise yemeği birlik ve beraberliğin bir simgesi olarak nitelediler.

Misafirlerini meydan girişinde karşılayan Büyükgökçeli Belediye Başkanı Mehmet Akar, amaçlarının bu güzel geleneğin bozulmadan gelecek nesillere aktarmak olduğunu kaydetti.

Başkan Akar; "Bayramlar barışmaya, kaynaşmaya ve paylaşmaya vesile olan günlerdir. Bizde kasaba halkı olarak paylaşmayı, kaynaşmayı ve barışmayı sağlayabilmek amacıyla yaklaşık 250 yıldır süregelen bayram yemeği geleneğimizi sürdürüyoruz. Biz büyüklerimizden böyle gördük ve bizden sonraki nesillere bu güzel geleneği bozulmadan aktarmak en büyük amacımızdır" dedi.

Yemeğe misafir olarak katılan TRT Sanatçısı Selma Geçer; "Ben Isparta'ya 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Isparta halkına konser vermek üzere gelmiştim, Sayın Valimizin daveti üzerine bu yemeğe katıldım ve çok memnun oldum. Kültürümüze uygun bu tür geleneklerin yaşatılıyor olması çok güzel" dedi.

'Bölüşürsek çok oluruz, bölünürsek yok oluruz' diyerek söze başlayan Vali Memduh Oğuz; "Bu söz Büyük Gökçeli Kasabasının güzel bir sözü. Bizde bu güzel söz doğrultusunda bu sevinci bölüşmeye, mutlulukları paylaşmaya geldik. Burada bütün Türkiye'ye, hatta bütün dünyaya paylaşmanın ne kadar ulvi olduğu, ne kadar güzel olduğu, paylaşırken bütünleşmenin nasıl olduğu gösteriliyor" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bükgökçeli'de Geleneksel Bayram Yemekleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement