Bulancak'ta En İyi Hafızlar Kur'an-ı Kerim Okudu - Son Dakika
Güncel

Bulancak'ta En İyi Hafızlar Kur'an-ı Kerim Okudu

Türkiye Uluslararası Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim Okuma Yarışması'nda dereceye giren hafızlar, Bulancak Sarayburnu Camsi'nde Kur'an-ı Kerim okudu.

22.06.2016 22:03

Türkiye Uluslararası Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim Okuma Yarışması'nda dereceye giren hafızlar, Bulancak Sarayburnu Camsi'nde Kur'an-ı Kerim okudu.

Yarışmada birinci olan Filipinler'den Muhammed Nezir Asgar, ikinci olan Kosovalı Egzan İbrahim ve İstanbul Şişli Merkez Cami İmam Hatibi Ali Derman, Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirdi.

Bulancak İlçe Müftüsü Bahtiyar Taranoğlu, programın ardından yaptığı konuşmada, dünyanın dört bir yanından gelen hafızlara teşekkür ederek, programa ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkan Osman Şahin ise gönüllerindeki Kur'an muhabbetini hafızların güzel sesleriyle buluşturmak amacında olduklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Öncelikle Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Mehmet Görmez hocamızın sizlere selamını iletmek isterim. 10-17 Haziran'da İstanbul'da dördüncü Türkiye Uluslararası Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim Okuma Yarışması yapıldı. 46 ülkeden 82 yarışmacımızın katıldığı, bir hafta boyunca süren yarışma cuma günü İstanbul Fatih Camisi'nin avlusunda devlet büyüklerimizin katılımıyla dereceye girenlere ödüllerin verilmesi ile son buldu. Yarışmanın akabinde 36 ilimizde 3 ekip halinde Kur'an ziyafeti düzenlemek için yola çıktık. Biz de arkadaşlarımızla birlikte Kocaali'den başladık. Bugün de Giresun'un şirin ilçesindeyiz."

Programa, Giresun Valisi Hasan Karahan, İl Müftüsü Muhittin Oral, Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut, Sarayburnu Camii Külliyatı Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Yusuf Ziya Sipahi ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bulancak'ta En İyi Hafızlar Kur'an-ı Kerim Okudu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement