Burakcan Cinayetine Ağırlaştırılmış Müebbet İstendi - Son Dakika
Güncel

Burakcan Cinayetine Ağırlaştırılmış Müebbet İstendi

Burakcan Cinayetine Ağırlaştırılmış Müebbet İstendi

Burakcan Karamanoğlu cinayetine ilişkin soruşturma tamamlandı. 2 kişi hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

16.06.2014 17:08  Güncelleme: 17:35

Burak can Karamanoğlu cinayetine ilişkin soruşturma tamamlandı. 2 kişi hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. İdianamedeki toplam sanık sayısı 4.

İDDİANAMEDE YER ALAN ŞÜPHELİLER

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmayı terör savcısı Mesut Erdinç Bayhan tamamladı. İddianamede Volkan Gezer, Oğuz Kartal, Zafer Karadağ ile Mustafa Saman şüpheli olarak yer aldı. Tutuklu olan Volkan Gezer ile Oğuz Kartal’ın kasten adam öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi. Oğuz Kartal’a aynı zamanda ‘ruhsatsız silah satmak’ suçundan 5 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Gezer ve Kartal hakkında cinayetten ceza istendi. İki şüphelinin de silahı kullandığı ancak hangisinin kullandığı sırada Karamanoğlu’nun vurulduğunun ise tespit edilmediği belirtildi.

Olayda kullanılan silahı temin ettiği iddia edilen Zafer Karadağ için de ‘ruhsatsız silah satmak’ suçundan 5 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası istendi. Mustafa Samur’a ise ‘ruhsatsız silah bulundurmak’ suçundan 1 yıldan 3 yıla ceza verilmesi talep edildi.

BALİSTİĞİN RAPORU

Olayda kullanılan silaha ilişkin hazırlanan balistik raporu da iddianamede yer aldı. Raporda, ele geçen silah ile Burakcan Karamanoğlu’ndan çıkan mermi çekirdeğinin birbiriyle uyuştuğu, merminin şüphelilerden ele geçen silahtan ateşlendiği kaydedildi. Ancak merminin deforme olduğu, bu nedenle ateşlendikten sonra merminin sekmiş olabileceği ifade edildi.

OLAY

Berkin Elvan'ın son yolculuğuna uğurlanmasının ardından cenaze törenine katılan ve Şişli'den Taksim'e yürümek isteyen gruba polis müdahale etmişti. TOMA'dan tazyikli su ve biber gazı sıkılan kalabalık ara sokaklara kaçtı. Okmeydanı'nda meydana gelen çatışmada 22 yaşındaki Burak Karamanoğlu silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Olaydan sonra kaçan şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışma başlatan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 25 Mart'ta olaya karıştıkları iddia edilen 10 kişiyi yakalamış, bunlardan 2'si tutuklanmıştı.






Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Burakcan Cinayetine Ağırlaştırılmış Müebbet İstendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • kamil sonmens: ölümüş gitmiş daha niye konuşuluyo bunun hakkında 6 14 Yanıtla
  • ?: bekir elvanın niye çok konusuyo ? 9 0 Yanıtla
  • TÜRK KIZI: çünkü burak türk tü çünkü burak Osmanlı çocuğuydu çünkü burak vatan hayini değildi çünkü burak asil kanlı bir ana baba evladıydı çünkü burak elinde taşla molotov la askere polise saldırmıyordu vatanı için sokaktaydı anladınmı kamıil misin nesin berkin gibi pkk yandaşı değildi 0 0 Yanıtla

Advertisement