Burdur Makü'ye Anaokulu ve İlkokul Yapılacak - Son Dakika
Güncel

Burdur Makü'ye Anaokulu ve İlkokul Yapılacak

Burdur Makü\'ye Anaokulu ve İlkokul Yapılacak

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) İstiklal Yerleşkesi'ne, Uygulama Anaokulu ile Uygulama İlkokulu açılması için Valilikle üniversite arasında protokol imzalandı.

24.02.2015 15:28

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) İstiklal Yerleşkesi'ne, Uygulama Anaokulu ile Uygulama İlkokulu açılması için Valilikle üniversite arasında protokol imzalandı.

Valilik makamında gerçekleşen imza törenine Vali Hasan Kürklü, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram, MAKÜ Okul Öncesi Öğretmenliği Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Perihan Ünüvar katıldı. Valilik olarak her zaman üniversiteyle işbirliği içerisinde olduklarını söyleyen Vali Hasan Kürklü, "Öncelikle bir anaokulu arkasından da ilkokul açılacak. Binayı üniversite yapacak. Öğretmen ve donatımları da Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından karşılanacak" dedi.

Her iki okulu da önümüzdeki eğitim öğretim dönemine yetiştirmeyi düşündüklerini aktaran Vali Kürklü, İstiklal Yerleşkesi'nde kurulacak olan anaokulu ve ilkokulla üniversitede çalışanlara kolaylık sağlayacağını, öğretim elemanlarının çocuklarıyla daha yakından ilgileneceklerini ve çocuklarını göz önünde bulundurma fırsatı bulacaklarını vurguladı.

Üniversite olarak her birimin konusuyla ilgili uygulama yaparak mezun olmasını istediklerini kaydeden MAKÜ Rektörü Saatcı da "Bunu birçok birimimizde başardık. Eğitim Fakültesi bizim amiral gemimiz. En güçlü fakültemiz. Açılacak okullar Eğitim Fakültemize bir nevi uygulama alanı sağlayacak. Çalışan personelimize kolaylık sağlayacak. İlk etapta anaokulu ve 4 yıllık ilkokul kısmını İstiklal Yerleşkesi'ne açmayı planlıyoruz. Personelimiz mesaiye gelirken elinden tutup çocuğunu getirecek, anaokuluna bırakıp mesaiden çıkışta da alıp gidecekler" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Hasan Kürklü ve Rektör Mustafa Saatcı protokolü imzaladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur Makü'ye Anaokulu ve İlkokul Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement