Burdur ODTÜ Olayları Burdur'da Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

Burdur ODTÜ Olayları Burdur'da Protesto Edildi

Burdur ODTÜ Olayları Burdur\'da Protesto Edildi

ODTÜ olayları Burdur'da protesto edildi BURDUR'da bir grup üniversiteli tarafından Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) meydana gelen olaylar protesto edildi.

01.01.2016 15:27

ODTÜ olayları Burdur'da protesto edildi

BURDUR'da bir grup üniversiteli tarafından Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) meydana gelen olaylar protesto edildi.

Üniversiteli Akil Gençler Grubu (ÜNİAK) tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan ve yaklaşık 100 kişinin katıldığı eylemde 'Peygamberin izinde bir gençlik' yazılı pankart açıldı. Burada grup adına basın açıklamasını okuyan ÜNİAK Başkanı Umut Sarıerik, "Geçtiğimiz günlerde ODTÜ'de meydana gelen hadise, atılan son çirkin adım olup bir kez daha cumhurbaşkanımızın şu sözünü hatırlatmaktır; 'Fikri olmayan şiddete sığınır. Üniversitede ve sokaklarda şiddete başvuranları zavallılar olarak görüyorum'. Cenabı Allah'ın 'Sizlere yeryüzünü mescit kıldık' ayetinin gereği kendi üniversitelerinde namaz kılan ODTÜ'lü Müslüman öğrenci kardeşlerimize saldıran bu cani, yürekleri taşlaşmış öğrenci adı altındaki zavallı şiddetperestleri tüm insanlık, Müslümanlar ve tarih huzurunda kınıyor, en kısa sürede hak ettiklerini bulmalarını temenni ve dua ediyoruz" dedi.

Ebu Leheb'ten bu zamana namaz ve İslam düşmanlığının süre geldiğini kaydeden Sarıerik, "1400 yıl önce ölmemiş ve çoğalıp 21'inci yüzyıl dünyasına gelip diploma alma çalışmalarına başladıktan sonra en son ODTÜ'de ortaya çıkmıştır. Biz Müslümanlar olarak Ebu Leheb'lere Hz. Hamza, Hz. Ömer olmayı gayet iyi biliriz. Fakat amacımız ve isteğimiz Ebu Leheb olarak kalmalarını temenni etmek değil, Hz. Vahşi olmalarını istemektir" diye konuştu. Eyleme katılanlar bir süre slogan attıktan sonra dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur ODTÜ Olayları Burdur'da Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement