Burkina Faso'da Kaçırılan Rehine Serbest Bırakıldı - Son Dakika
Güncel

Burkina Faso'da Kaçırılan Rehine Serbest Bırakıldı

Nijer Cumhurbaşkanı Mahamadou Issoufou, geçen ay Mağrib el-Kaidesi tarafından kaçırılan Avustralyalı rehinenin serbest bırakıldığını duyurdu.

07.02.2016 18:18

Nijer Cumhurbaşkanı Mahamadou Issoufou, geçen ay Mağrib el-Kaidesi tarafından kaçırılan Avustralyalı rehinenin serbest bırakıldığını duyurdu.

Devlet televizyonuna konuşan Issoufou, Burkina Faso'da 15 Ocak'ta El-Kaide tarafından kaçırılan Avustralyalı Jocelyn Elliot'un serbest bırakıldığını, eşi Ken'in ise hala örgütün elinde olduğunu söyledi. Issoufou ayrıca, rehinenin eşi Ken'in de serbest bırakılması için çaba sarf edeceklerini ifade etti.

Avusturalyalı rehine Elliot'un serbest bırakılması için yapılan müzakerelerde Nijer'in de rol oynadığı belirtiliyor.

Örgüt, geçen cuma günü yayınladığı ses kaydında "kadınları savaşa dahil etmeme" prensibinden hareketle Jocelyn Elliot'u serbest bırakma kararı aldıklarını açıklamıştı.

Burkina Faso Güvenlik ve İçişleri Bakanı Simon Compaore, Elliot çiftinin, ülkenin kuzey eyaleti Soum'un başkenti Djibo şehrinde Avustralyalı cerrah ile eşinin kaçırıldığını açıklamıştı.

Avustralyalıların, 1972 yılından bu yana bölgede sağlık merkezi çalıştırdığı ve yaşlarının 80'in üzerinde olduğu belirtilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Burkina Faso'da Kaçırılan Rehine Serbest Bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement