Bursa'da Bir İlk Olan Kimsesizler Evi Hızla Yükseliyor - Son Dakika
Güncel

Bursa'da Bir İlk Olan Kimsesizler Evi Hızla Yükseliyor

Bursa\'da Bir İlk Olan Kimsesizler Evi Hızla Yükseliyor

Osmangazi Belediye'si tarafından Sakarya Mahallesinde yaptırılan Kimsesizler evi inşaatı hızla yükseliyor.

08.08.2014 15:32  Güncelleme: 15:33

Osmangazi Kaymakamı Necdet Türker ile birlikte inşaatı gezen Başkan Mustafa Dündar, "Osmangazi Belediyesi olarak, hayatın her alanına yatırımlarımız sürüyor. Burada inşa ettiğimiz tesis ile kimsesiz vatandaşlarımı sıcak bir yuva ve yemeğe kavuşacak" dedi.

Osmangazi'de gerçekleştirdikleri projelerin temelini insan odaklı yatırımların oluşturduğunu, bu yönüyle belediye olarak Bursa'da ilklere imza atıkları ifade eden Başkan Dündar, "Belediye olarak Osmangazi Kaymakamlığı ile birlikte başlattığımız projede, Türkiye'de bir ilki başlatarak Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfının arsası üzerine Kimsesizler Evi'ni inşa ediyoruz. Kimsesiz vatandaşlarımızın burada tüm ihtiyaçlarının giderildiği bir merkez olacak. İnşaat hızlı bir şekilde devam ediyor ve 3 ay içinde kaba inşaatın bitirilmesini planlıyoruz. Tamamladığında kimsesiz vatandaşlarımızın sıcak bir yuvaya kavuşacağı bir merkez olacak" dedi.

Başkan Dündar'la birlikte Kimsesizler Evi inşaatını dolaşarak çalışmalar hakkında bilgi alan Osmangazi Kaymakamı Necdet Türker de, "Çok anlamlı bir projeye imza atılıyor, kimsesiz vatandaşlarımızın barınacağı, burada vakit geçirecekleri güzel bir yer olacak. Tabi ki burada Osmangazi Belediyesi ve Başkanımız Mustafa Dündar'a teşekkür etmek gerekiyor. Böylesine anlamlı ve önemli bir merkezi Bursa'ya kazandırıyor. Türkiye genelinde örnek bir proje olacağını umuyorum" diye konuştu.

Bursa'da bir ilk olacak olan Kimsesizler Evi, Sakarya Mahallesi'nde 170 metrekare alan üzerine toplam 900 metrekare kapalı alan olarak inşa ediliyor. 4 kattan oluşacak Kimsesizler Evi'nin zemin katında ve asma katında Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı çalışma ofisleri yer alacak. Binanın, Bodrum katında teknik birimler, 1-2 ve 3'üncü katlarında yatakhane, 4'üncü katında ise yemekhane olacak. Toplam 640 bin TL kaynak kullanılarak inşa edilecek olan Kimsesizler Evi'nin yılsonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bursa'da Bir İlk Olan Kimsesizler Evi Hızla Yükseliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement