Bursa'da İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün teftiş mekanizmasının 'kelle avcılığı' şeklinde yürütüldüğünü iddia eden Türk Eğitim- Sen Bursa 2 No'lu Şube üyeleri, uygulamayı protesto etmek için müdürlük binasına plastik manken başları bıraktı.
Türk Eğitim- Sen Bursa 2 No'lu Şube üyeleri Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından müdür, müdür yardımcısı ve öğretmenlerin haksız yere suçlanarak görevden alındığını öne sürerek eylem yaptı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan yaklaşık 30 kişilik sendika üyesi eğitimci, ellerine kırmızı boya ile boyadıkları plastik manken başlarını aldı. Sendika üyeleri adına basın açıklaması yapan Türk Eğitim- Sen Bursa 2 No'lu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, Bursa'da teftiş mekanizmasının kelle avcılığına dönüştüğünü söyledi. Teftiş mekanizmasının çok hassas olduğunu belirten Türkoğlu, "Soruşturulan 100 dosyadan en fazla 3'ünün mahkemeden geri dönmesi kabul edilebilir hata iken. Bursa'da bu oran yüzde 32. Bursa'da son 3 yıl içinde soruşturma ile görevden alınan veya görev yeri değiştirilen müdür, müdür yardımcısı ve öğretmenlerin yüzde 32'si mahkeme kararı ile geri döndü. Hala devam eden mahkemeler bulunuyor. Türkiye'de adalet aramak iyice zor hale geldi" dedi.
Keyfi olarak görevden alınıp sürgüne giden bir kişinin bir yılda ancak görevine geri dönebildiğini belirten Türkoğlu, teftiş heyetinin adalet dağıtmadığını, tarafsızlıklarını yitirdiğini iddia etti.
Basın açıklamasının ardından sendika üyeleri İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne ellerindeki plastik manken başlarını bıraktı.
SÇ,BC(FK/AK) - Bursa
Son Dakika › Güncel › Bursa'da Eğitimcilerden 'Kelle' Eylemi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.