Bursa'da Kck Operasyonunda 4 Kişi Tutuklandı - Son Dakika
Güncel

Bursa'da Kck Operasyonunda 4 Kişi Tutuklandı

Bursa\'da Kck Operasyonunda 4 Kişi Tutuklandı

Bursa'da terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan aralarında BDP Parti Meclisi üyelerinin de bulunduğu 12 şüpheliden 8'i adliyeye çıkarıldı.

14.06.2012 11:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan aralarında BDP Parti Meclisi üyelerinin de bulunduğu 12 şüpheliden 8'i adliyeye çıkarıldı. Şüphelilerden BDP Parti Meclisi Üyesi olan Ayla Yıldırım ve Sevim Kaya'nın da bulunduğu 4 kadın tutuklandı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yasa dışı KCK terör örgütünün propagandasını yapmak, örgüte eleman temin etmek suçlarıyla ilgili operasyon başlattı. Geçen pazartesi sabahı Özel Harekat timlerinin de katıldığı eş zamanlı operasyonda 20 adrese baskın yapıldı. BDP Parti Meclis Üyesi Ayla Yıldırım, Sevim Kaya ve Semiha Erol'un da aralarında bulunduğu 6'sı kadın toplam 12 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerle birlikte çok sayıda örgütsel doküman, CD ve bilgisayarlara el konuldu.

Örgüt propagandası yapmak, doğu kökenli vatandaşların yoğun olduğu bölgelerde KCK ve PKK'ya eleman sağlamakla suçlanan şüphelilerin dün sorgulamaları tamamlandı. İfadelerinin ardından, 'Terör örgütüne üye olmak', 'Yasa dışı örgüt propagandası yapmak' ve 'Örgüte üye temin etmek' suçlarından adliyeye çıkarılan şüphelilerden BDP Parti Meclis Üyesi Ayla Yıldırım, Sevim Kaya ile Semra Getiren ve Ziynet Kanat tutuklanırken, şüphelilerden dördü ise nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Saat geç olduğu için mahkeme tarafından ifadeleri alınamayan dört kişi ise tekrar emniyet müdürlüğüne götürüldü. Bu şüpheliler bugün bir kez daha adliyeye çıkarılacak.

BC,SB(FK/BT) - Bursa/ Osmangazi

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa'da Kck Operasyonunda 4 Kişi Tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement