Bursa'da Orman Yangını Alanında Yanmış Halde Bulundu - Son Dakika
Güncel

Bursa'da Orman Yangını Alanında Yanmış Halde Bulundu

Bursa\'da Orman Yangını Alanında Yanmış Halde Bulundu

Bursa'da 40 yaşındaki İsmail Canpolat, Zeyniler Köyü yakınlarındaki ormanlık alanda çıkan yangında, yanarak ölmüş halde bulundu.

14.08.2013 13:38

Bursa'da 40 yaşındaki İsmail Canpolat, Zeyniler Köyü yakınlarındaki ormanlık alanda çıkan yangında, yanarak ölmüş halde bulundu. Canpolat'ın ormanda çay demlemek isterken yangına neden olduğu; alevleri söndürmek isterken de, üzerindeki naylon yağmurluğun ateş almlası sonucu hayatını kaybettiği tahmin ediliyor. Yangın söndürme çalışmaları sırasında Canpolat'ın ceseti görülünce, polis kanıtların kaybolmaması için alevlere helikopterle müdahaleyi durdurdu. Yangın büyümeden söndürüldü.

Merkez Yıldırım İlçesi'nde, Uludağ'ın eteklerinde yer alan Reşat Nuri Güntekin'in 'Çalıkuşu' romanına konu olan Zeyniler Köyü'nün ormanlık alanında bugün saat 10.00'da yangını haber alan güvenlik görevlileri, alarma geçti. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri yolun dar olması nedeniyle alevlere araçlarla müdahale edemeyince, Orman Bölge Müdürlüğü'nden helikopter desteği istediler.

POLİS HELİKOPTERLİ MÜDAHALEYİ DURDURDU

Yangın söndürme çalışmalarında kullanılan helikopter gelene kadar alevlere Zeyniler Köyü sakinleri ile itfaiye görevlileri taşıma su ile müdahale ederken, ormanlık alan içerisinde yanmış erkek ceseti görüldü. Bunun üzerine polis ekipleri, cinayet ihtimali üzerine, havadan dökülecek su ile kanıtların yok olabileceğini düşünerek, helikopterin kalkış yapmamasını istedi. Kısa bir alandaki çalılıkların alev aldığı yangın, vatandaşlar ve görevlilerin müdahalesi ile cesetin olduğu bölge korunarak söndürüldü.

Olay yerinde yapılan incelemede, ölen kişinin İsmail Canpolat olduğu tesbit edildi. Polis, yanındaki pakette, kahvaltılık malzemeler ve çay bulunan Canpolat'ın, çay yapmak isterken ateş yakınca alevlerin çevreye yayılmasıyla paniğe kapıldığını, alevleri söndürmek istediği sırada üzerindeki naylon yağmurluğun tutuşması sonucu yanarak ölmüş olabileceğini belirledi. Bekar olan ve psikolojik sorunları bulunan Canpolat'ın ceseti, kesin ölüm nedenin tesbit edilmesi için Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturmaya başlandı. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa'da Orman Yangını Alanında Yanmış Halde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement