Bursa'da Vatandaşlar Bakan Çelik'ten Ayaküstü İş İstediler - Son Dakika
Güncel

Bursa'da Vatandaşlar Bakan Çelik'ten Ayaküstü İş İstediler

Bursa\'da Vatandaşlar Bakan Çelik\'ten Ayaküstü İş İstediler

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bursa'da, gittiği bir sergi çıkışı yoğun ilgisi ile karşılaştı.

03.02.2013 15:57

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bursa'da, gittiği bir sergi çıkışı yoğun ilgisi ile karşılaştı. Kendisinden 3 kişinin peş peşe iş istemesi üzerine Bakan Çelik esprili dille, "Oldu olacak buraya bir yazıhane açalım" dedi. Bakan Çelik bu kişilerin telefonlarını alarak, iş tisteklerine yardımcı olma sözünü verdi.

Hafta sonunu Bursa'da geçiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, CHP Bursa eski milletvekili Kemal Demirel'in Tayyare Kültür Merkezi'nde açtığı 'Demiryolu' adlı sergisini gezdi. Sergiyi gezen Çelik daha sonra Kemal Demirel ile muhalefet ve iktidar olarak uzun yıllar siyaset yaptıklarını belirterek, Demirel'in her zaman yapıcı ve olumlu eleştirilerinin olduğunu özellikle de Bursa'ya demiryolunun getirilmesi konusunda uzun yıllardır büyük çaba harcadığını dile getirdi. Demiryolu projesi ile ilgili yaptığı çalışmaları sergide görmekten dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirten Çelik, şöyle dedi:

"Bursa'ya demiryolunun getirilmesinde Kemal Demirel'in de önemli katkıları olmuştur. İktidar ile muhalefetin bu anlamda birlikte çalışması önemli. Kendisine desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum."

Bir gazetecinin ""Başbakan Erdoğan'ın başkanlık sistemine geçildiği taktirde her an her şey değişebilir. Üçüncü dönemde de görev verdiğimiz arkadaşlar diğer dış ülkelerde olduğu gibi kabine dışında olsalar bile görevlerine devam edebilecekleri yönünde bir açıklamaları oldu. Bununla ilgili ne düşünüyorsunuz?" sorusu üzerine Çelik, bu konuda Başbakan Erdoğan'ın düşüncelerinin önemli olduğunu söyledi.

"3 DÖNEM KURALI 73 KİŞİYİ İLGİLENDİRİYOR"

Üç dönem kuralının partide 73 kişiyi ilgilendirdiğine dikkat çeken Çelik, bu 73 kişinin de hiçbir beklentisinin olmadığını vurguladı. Önemli olanın Türkiye'de istikrarlı bir yönetim anlayışının sürmesi gerektiğine işaret eden Çelik, şöyle konuştu:

"Bu hizmeti sunacak 75 milyon içerisinde çok önemli değerler var. Kişilere has bir siyaset etme anlayışını biz AK Parti olarak hiçbir zaman benimsemedik. Çok yoğun kadroların değişimini her dönem sayın başbakanımız gerçekleştirdi. bu tazelenmede partimize güç kattı, zayıflatmadı. Biz daha da güçlü bir şekilde seçimlerden çıkmasını sağladı. Dolayısıyla kişi merkezli bir siyasetten ziyade hizmet merkezli bir siyaseti kendisine rehber edinmiş olan bir siyasi kadroyuz."

Önümüzde yerel seçimlerin, bir anlamda cumhurbaşkanlığı seçimlerinin olduğunu hatırlatan Bakan Çelik, daha önlerinde 2 yılı aşkın hizmet dönemi olduğuna dikkat çekti. Herkesin üzerine düşeni yapmaya çalıştığını söyleyen Çelik, şunları söyledi:

"Sayın başbakanımız ne şekilde bir takdir yetkisini kullanır onu zaman içerisinde göreceğiz ama şunu net olarak biliyorum ki 73 arkadaşım da bu alınan kararla ilgili en olumsuz bir değerlendirmesi olmadığı gibi bir beklentisi de yok. Tam bir takım ruhunda bir kadro ekip ruhu içerisinde görevlerimizin başındayız. Kadro, takım size nerede görev veriyorsa defanssa defans, kaleyse kale, gol atmanız gerekiyorsa santrfor, kulübede dinlenecekseniz kulübede dinlenirsiniz. Bu maçı oynayacak kadronun içerisinde yoksanız da tribünde oturursunuz."

"BU İŞ TAKIM OYUNU. YEDEK KULÜBEDE OLUR, SAHA İÇERİSİ DE"

"Peki siz yedek kulübesinde dinlendirileceğinizi düşünüyor musunuz?" sorusu üazerine Bakan Çelik şu yanıtı verdi:

"Bahsettiğimiz her yer olabilir. Tamamen sayın başbakanın taktiridir. Bu işe takımın bir elemanı olarak olaya bakarsanız hiçbir sıkıntı yaşamazsınız. Çünkü takımın başarılı olması önemlidir. Sizin yedek kulübesinde, ya da saha içerisinde olmanız önemli değildir."

Bakan Çelik, sergi çıkışında kendisinde yoğun ilgi gösteren vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Bu sırada yanına gelen Yaşar Ateş isimli kişi tekstil işçisi olduğunu fakat iş bulamadığını söyleyerek Bakan Çelik'ten iş istedi. Ateş'in iş istediğini duyan iki kişi daha bakanın yanına gelerek iş isteminde bulundu. Bunun üzerine Bakan Çelik esprili dille "Oldu olacak buraya bir yazıhane açalım" dedi ve halkın bu talepleriyle ilgileneceği sözünü verdi. Bakan Çelik arabasına binerken bir dolmuş şoförü "Sayın Bakan Bursaspor'u unutma" diye bağırınca Bakan Çelik, "Bursalılar artık beni çok özledi galiba" diyerek halkın kendisine gösterdiği ilgiden dolayı memnuniyetini dile getirdi.

IA,FK(FK/İD) - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa'da Vatandaşlar Bakan Çelik'ten Ayaküstü İş İstediler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement