Bursa Erdoğan Demirören'i Ağlatan Fotoğraf, Kent Müzesi'nde Sergileniyor - Son Dakika
Güncel

Bursa Erdoğan Demirören'i Ağlatan Fotoğraf, Kent Müzesi'nde Sergileniyor

Hayatını kaybeden Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören'in, görünce gözlerinin dolmasına yol açan fotoğraf, doğduğu ilçe olan İnegöl'deki Kent Müzesi'nde sergileniyor.

09.06.2018 16:55

Hayatını kaybeden Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören'in, görünce gözlerinin dolmasına yol açan fotoğraf, doğduğu ilçe olan İnegöl'deki Kent Müzesi'nde sergileniyor. 1945 yılında sünnet töreninde çekilmiş olan siyah-beyaz hatıra fotoğrafta, Erdoğan Demirören ile çocukluk arkadaşı İlhan Pişirici sünnet giysileri içinde görülüyor.

Dün hayatını kaybeden Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören'in, doğduğu ilçe olan İnegöl'e bir ziyareti sırasında görüp gözlerinin dolmasına yol açan fotoğraf, İnegöl Kent Müzesi'nde sergileniyor. Müzenin kuruluş aşamasında Demirören'in tesadüfen gördüğü ve kendisinde dahi bulunmadığını söylediği bu fotoğrafta, Demirören'in, 15 Temmuz 1945 tarihinde çocukluk arkadaşı İlhan Pişirici ile beraber sünnet kıyafetleri içinde verdikleri poz yer alıyor.

İnegöl Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Önder Kılıç, fotoğraf ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bu müzeyi gezdiğiniz zaman İnegöl'ün tarihten günümüze geçirdiği her türlü süreci, ekonomik ve sosyal her türlü etkinliği çok rahat bir şekilde bulabilmektesiniz. İçinde bulunduğumuz odada İnegöl'de iz bırakmış ünlüler yer almaktadır. Burada; gerek İnegöl'de doğmuş, gerekse İnegöl'de yaşamış birbirinden değerli isimler yer alıyor. Bu isimlerden biri de Erdoğan Demirören'dir. Kendisi İnegöl'de doğmuş, gençlik yıllarına kadar İnegöl'de yaşamıştır. Daha sonra babasının işi gereği İnegöl'den ayrılmışlardır. Erdoğan Demirören, müzemizin kuruluş aşamasında bugünkü belediye binamızı ziyaret ettiğinde dönemin İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile birlikte arşivi incelerken kendi fotoğrafını görüyor ve duygusal bir an yaşanıyor" şeklinde konuştu.

Bursa Erdoğan Demirören\'i Ağlatan Fotoğraf, Kent Müzesi\'nde Sergileniyor
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa Erdoğan Demirören'i Ağlatan Fotoğraf, Kent Müzesi'nde Sergileniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement