Bursa Inegöl'de Süs Tavuklarına Büyük Ilgi - Son Dakika
Güncel

Bursa Inegöl'de Süs Tavuklarına Büyük Ilgi

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde, İnegöl Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Yetiştiricileri Derneği (İNTAVDER) tarafından düzenlenen etkinlikte 3 renkli yumurtalar büyük ilgi gördü.

02.04.2017 17:03

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde, İnegöl Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Yetiştiricileri Derneği (İNTAVDER) tarafından düzenlenen etkinlikte 3 renkli yumurtalar büyük ilgi gördü.İnegöl'deki süs tavuğu meraklılarının yetiştirdikleri 200'e yakın süs tavuğu, güzellikleri ve renkleriyle mezata çıktı. Müşerref Muzaffer Samda İlk ve Ortaokulu Spor Salonu'nda düzenlenen etkinlikte konuşan İNTAVDER Başkanı Ömer Akdağ, ilk görsel etkinliği düzenlediklerini belirterek, etkinliğin ardından Türkiye Tavukçular Federasyonu'na da kayıt yaptıracaklarını söyledi. Akdağ, mezatta son yıllarda ilgi gören aralarında Maran'ın da bulunduğu tavuk türü olduğunu belirterek, bazı tavukların fiyatının 2 bin liraya kadar yükseldiğini kaydetti.

Maran, Arakanos ve Amerikanos cinsi tavukların sahibi Çetin Duman ise, 'Biz 3 çeşit tavuk cinsi besliyoruz. Maran tavuk cinsinin yumurtası çikolata rengi oluyor. Arakanos cinsi tavuğun yumurtasının rengi yeşil, Amerikanos cinsinin yumurtası ise mavi oluyor. Son dönemde çikolata rengi yumurtalara ilgi büyük. Yumurtaların tanesini 10 liraya satışa sunuyoruz. Tavukların tanisi de 300 liranın üzerinde satılıyor. Bizde bu cinsi çoğaltmak için elimizden geleni yapıyoruzö dedi.

Bursa Inegöl\'de Süs Tavuklarına Büyük Ilgi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa Inegöl'de Süs Tavuklarına Büyük Ilgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement