Bursa'nın Gücü Büyükşehir'le Harekete Geçiyor - Son Dakika
Güncel

Bursa'nın Gücü Büyükşehir'le Harekete Geçiyor

Bursa\'nın Gücü Büyükşehir\'le Harekete Geçiyor

Başkan Altepe, Bursa'nın 10 yıllık yatırımı 3 yılda aldığını kaydederek, 5 yıl tamamlandığında Bursa'nın 20 yıllık hizmetlere kavuşmuş olacağını vurguladı.

03.07.2012 08:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ilk altı aylık bütçe gerçekleşme oranın yüzde 54'e ulaştığını belirterek, Bursa'nın tüm gücünün Büyükşehir projeleriyle harekete geçtiğini söyledi. Başkan Altepe, Bursa'nın 10 yıllık yatırımı 3 yılda aldığını kaydederek, 5 yıl tamamlandığında Bursa'nın 20 yıllık hizmetlere kavuşmuş olacağını vurguladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 2012 yılının ilk 6 aylık çalışma performansını değerlendirmek amacıyla tüm daire başkanlarıyla Dobruca Sosyal Tesisleri'nde bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar, Genel Sekreter Yardımcıları, danışmanlar ve daire başkanlarının katıldığı toplantının sonunda bir açıklama yapan Başkan Altepe, 2012 yılının ilk 6 ayında bütçe gerçekleşme oranının yüzde 54'e ulaştığını söyledi.

Geride kalan 3 yılda Bursa'nın 10 yıllık hizmete kavuştuğunu ifade eden Başkan Altepe, "5 yılı tamamlandığımızda Bursa, 20 yıllık yatırımı almış olacak. Büyükşehir olarak, kenti ilgilendiren tüm sorunların çözümü noktasında rol alıyoruz. Bugün kadar ikinci planda kalan kentin tüm dinamizmi Büyükşehir Belediyesi'nin projeleriyle harekete geçti. Artık Bursa, Büyükşehir'i projeleriyle yön bulan bir kent oldu. Hayata geçirdiğimiz tüm projeler Türkiye'ye örnek oluyor ve hemen hemen her gün farklı belediyelerden gelip, bizim projelerimizi inceliyorlar. Beklentileri boşa çıkarmayacak bir anlayışla çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

Büyükşehir'de yeni yapılanma

Çalışmalara ivme katmak için zaman zaman bazı kadrolarda rotasyona gittiklerini de hatırlatan Başkan Altepe, özellikle deprem ve kentsel dönüşümün en önemli gündem maddesi haline geldiği günümüzde bu konuya yönelik bir daire başkanlığı oluşturduklarını vurguladı. Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı ile Kent Estetiği Şube Müdürlüğü'nü kurduklarını ifade eden Başkan Altepe, "Bu iki yeni birimle deprem, kentsel dönüşüm ve kent estetiği gibi önemli konular tek merkezden koordineli bir şekilde yürütülecek" dedi.

Öte yandan bazı boş olan kadrolara da yeni isimler atandı. Yeni görevlendirilen isimler şöyle:

Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı: Habip Aslan

Kent Estetiği Şube Müdürü: Nida Kabadayı Aydın

Kültür Şube Müdürü: Saffet Yılmaz

Orkestra Şube Müdürü: Hüseyin Toprak

Aykome Şube Müdürü: Ferdah Yavuz

Park ve Bahçeler Şube Müdürü: Abdullah Çiğdem

Hal Şube Müdürü: Zeynep Toyranlı

İlan ve Reklam Şube Müdürü: Cevdet Özgür

Akom Şube Müdürü: Süleyman Alper

Ayniyat Şube Müdürü: Cemile Baysal

Strateji Geliştirme Şube Müdürü: Esra Ender

Zabıta Daire Başkanı: Mahmut Turna

Zabıta Şube Müdürü: Yüksel Türkoğlu

Yapı Kontrol Şube Müdürü: Necdet Külahçı

AB Şube Müdürü: Emine Alan

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bursa'nın Gücü Büyükşehir'le Harekete Geçiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement