Büyük Zafer'in 91. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Büyük Zafer'in 91. Yıl Dönümü

Büyük Zafer\'in 91. Yıl Dönümü

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü Mardin, Şırnak, Bingöl, Batman ve Siirt'te düzenlenen törenlerle kutlandı Siirt'te çocuklar da kutlama aracına bindi Şırnak Belediyesi, Atatürk Anıtı'na çelengini tören sonrasında koydu

30.08.2013 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü Mardin, Şırnak, Bingöl, Batman ve Siirt'te düzenlenen törenlerle kutlandı.

Siirt'te, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Atatürk Anıtı'na çelenk sunularak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Valilik makamında düzenlenen tebrikat töreninde Vali Vekili Mustafa Pala, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, Belediye Başkan Vekili Seyfettin Aydın tebrikleri kabul etti.

Hükümet Konağı önündeki törende, Vali Vekili Pala, Tuğgerenal Soysal ve Aydın törene katılanların bayramını kutladı.

-Çocuklar kutlama aracına bindi

Kutlama aracının hareketi sırasında çocuklar ellerinde bayraklarla aracı kovaladı. Bazı çocukların kutlama aracına asılmasıyla zor anlar yaşandı. Sık sık "en büyük vali bizim vali" sloganı atan çocuklar, kutlama aracına bindi. Ancak araç dönüş almaya çalıştığı sırada zorluk yaşanınca asker ve polisler çocukları araçtan indirdi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Piyade Kurmay Binbaşı Ertan Şahin, 30 Ağustos Zaferi'nin aziz Türk milletinin ve onun kahraman ordusunun şahlanışıyla ne yapabileceğinin göstergesi ve zamanın en güçlü devletlerine karşı onurlu, kararlı, eşsiz bir zaferi olduğunu belirtti.

Törende, Mehmetçik Dershanesinde okuyan ve LYS'de dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Folklor gösterisinin ardından kutlama, geçit töreniyle sona erdi.

Törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Vekili Pala, çocukların coşkusunun Zafer Bayramına ayrı bir güzellik kattığını söyledi. Pala, "Bu da bizi mutlu etti. Siirt'te ilk defa böyle bir katılım ve kutlama düzenleniyor. Çok güzel oldu. Milletimizin nice zaferler görmesi, bu zaferlerin daha da güzelleşmesi, ekonomik ve sosyal zaferlerle taçlanması dileğiyle. Ülkemizin huzur, barışına ve mutluluğuna her türlü katkı yapmasını diliyorum. Bütün milletimizin Zafer Bayramı kutlu olsun" dedi.

-Şırnak

Şırnak'ta 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla ilk tören, Şırnak Valiliği bahçesinde Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı.

Törende, Şırnak Valisi Hasan İpek, Garnizon ve 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Ali Doğan İnce anıta çelenk sunarken, belediyeden katılım olmadı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali İpek ve Tümgeneral İnce tebrikleri kabul etti.

Daha sonra Şehir Stadyumu'ndaki törende, Vali İpek ve Tümgeneral İnce askerleri selamlayarak vatandaşların bayramını kutladı.

Törende konuşan Yarbay Necati Özdemir, büyük taaruzun ardından büyük Türk milletinin destan yazdığını ifade ederek, "Bugün ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde milletin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri milletimizle el ele gerçekleştirdiği en büyük zafer olan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 91. yıl dönümü hepinize kutlu olsun" dedi.

Askerlerin geçiş töreniyle kutlama son buldu.

-Belediyeden özür ve çelenk

Öte yandan, valilik bahçesindeki törenin bitimi sonrası Şırnak Belediye Başkan Yardımcısı Abdülhamit İke ve beraberindeki zabıtalar, özür beyanında bulunarak, anıta çelenk sunmak için valiliğe başvurdu.

Bunun üzerine Valilik Özel Kalem Müdürü Murat Çetiner nezaretinde İke ve beraberindekiler için ikinci bir çelenk sunma töreni düzenlendi. Şırnak Belediye Başkan Vekili Faik Saltan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugün bir yakınını kaybettiği için taziyede bulunduğunu belirterek, "Yengem vefat etti. Törene katılamadığım için vekilim Salih Ürgen'i görevlendirdim. Onun da bir mazereti çıktığı için törene katılamadı. Fakat daha sonra İke'yi çelenk sunmaya gönderdik" şeklinde konuştu.

-Bingöl

Büyük Zafer'in 91. yıl dönümü nedeniyle Bingöl'deki ilk tören, Hükümet Konağı Meydanı'nda yapıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla buradaki tören sona erdi. Törenin ardından Vali İbrahim Taşyapan, makamında tebrikleri kabul etti.

Bingöl Şehir Stadyumu'nda da Vali Taşyapan, AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Murat Aygün ve Belediye Başkanı Serdar Atalay asker ve vatandaşların bayramını kutladı.

Törende günün anlam ve önemini belirten Piyade Kurmay Yüzbaşı İbrahim Başpınar, 30 Ağustos Zaferi'nin bir milletin karanlık ortamdan, kurtuluşa ve aydınlığa ulaştığı kutsal bir gün olduğunu belirtti.

Tören, yapılan konuşmaların ardından askeri bando eşliğinde gerçekleşen geçit merasimi ile sona erdi.

-Batman

Batman'da da ilk tören Valilik bahçesinde Atatürk Anıtı'na Valilik ve Garnizon Komutanlığı çelenklerinin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Vali Yılmaz Arslan ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Uğur Özcan'ın Valilik makamında tebrikleri kabulünden sonra kutlamalar Valilik önünde devam etti. Vali Arslan ve Tuğgeneral Özcan, halkın bayramını kutladı.

Törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Jandarma Binbaşı Ercan Yiğit yaptı. Kutlama, tören geçidiyle sona erdi.

-Mardin

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Mardin Valiliği'nde düzenlenen törende de Vali Ahmet Cengiz, Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu ve Tugay Komutanı Tuğgeneral Celalettin Çoban Atatürk büstüne çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve  İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra Mardin Valisi Ahmet Cengiz, makamında tebrikleri kabul etti.

Cengiz, AK Parti Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, Tugay Komutanı Tuğgeneral Celalettin Çoban, gaziler, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile sivil toplum kuruluş temsilcilerini kabul etti.

Vali Cengiz ve törene katılanlar, daha sonra Valilik önünde yapılan askeri törene katıldı. İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan askeri geçit töreninde Vali Ahmet Cengiz, kendisine refakat eden Belediye Başkanı ve Mardin Tugay Komutanıyla askerleri ve halkı selamladı.

Tören, sancak ve askerlerin protokolün önünden geçişiyle tamamlandı. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Büyük Zafer'in 91. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement