Büyükşehir İddianamesini İnceleyen Mahkemenin Başkanı Emekli Oluyor - Son Dakika
Güncel

Büyükşehir İddianamesini İnceleyen Mahkemenin Başkanı Emekli Oluyor

Büyükşehir İddianamesini İnceleyen Mahkemenin Başkanı Emekli Oluyor

Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu hakkında karar verecek olan 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hakim Güngör Tosunoğlu'nun emekli oluyor.

13.01.2012 18:19

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne düzenlenen operasyon ve tutuklamaların yankıları devam ederken, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu hakkında karar verecek olan 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hakim Güngör Tosunoğlu'nun emekli olmak için dilekçe verdiği, pazartesi gününden itibaren izne ayrılacağı öğrenildi.

Geçen yıl Mayıs ve Kasım ayında yapılan iki dalga operasyonla 106 kişi gözaltına alınırken, aralarında belediye bürokratlarının da bulunduğu 34 kişi tutuklanmıştı. Geçtiğimiz günlerde İzmir Adliyesi'ne gelerek Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Birol Çengil'e 'suç örgütü kurmak ve yönetmek, ihaleye fesat karıştırmak, görevi kötüye kullanarak kamu zararına neden olmak' suçlamaları nedeniyle 5 saat süren ifade veren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kendisine sorulan soruları yanıtlamıştı. Şüpheli olarak ifadeye çağrılan ve kendisine sorulan 28 soruya cevap veren Kocaoğlu başta olmak üzere Büyükşehir Belediyesi'nin Mayıs ve Kasım aylarında düzenlenen operasyonda tutuklananları kapsayan iddianamenin 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmesi bekleniyordu. Savcı Çengil'in sunduğu iddianameyi inceleyen mahkemede çok önemli bir gelişme yaşandı.

Özel Yetkili 8. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hakim Güngör Tosunoğlu, pazartesi gününden itibaren izne ayrıldı. İzin dilekçesini veren Hakim Tosunoğlu'nun izni bittikten sonra görevine dönmeyeceği, emekliliğini resmen istediği belirtildi. Tosunoğlu'nun emekliliğini rahatsızlığından dolayı istediği, avukat olan oğluna yardım edeceği öğrenildi. Emekliliğini isteyen Tosunoğlu ile birlikte 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde üye sıfatıyla Hakim Cemil Uzun, Hakim Cahit Kargılı ve yedek üye Hakim Hasan Dinç bulunuyor.

Mahkemenin başkanlığını geçici olarak hakim Cahit Kargılı'nın yapacağı, idianamenin hala incelendiği, yasal olan 15 günlük süre sonunda kabul veya reddine karar verileceği vurgulandı.

- İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Büyükşehir İddianamesini İnceleyen Mahkemenin Başkanı Emekli Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement