"Çadır Kentin İyilik Melekleri" - Son Dakika
Güncel

"Çadır Kentin İyilik Melekleri"

"Çadır Kentin İyilik Melekleri"

Yaklaşık bir buçuk asırdır yurt içi ve dışındaki muhtaç ve korunmasız insanların yardımına koşan Türk Kızılayı, çadır kentlerde barınan Suriyelileri de yalnız bırakmıyor Türk Kızılayı Suriye ...

01.11.2013 12:03

İRFAN AYDOĞDU - Yaklaşık bir buçuk asırdır yurt içi ve dışındaki muhtaç ve korunmasız insanların yardımına koşan Türk Kızılayı, çadır kentlerde barınan Suriyelileri de yalnız bırakmıyor.

Deprem, yangın ve sel gibi doğal afetlerde zarar görenlerin yardım elini uzatan, felakete uğrayanların barınmaları için çadır, battaniye, yiyecek, giyecek dağıtan Türk Kızılayının fedakar çalışanları tam 145 yıldır insanlığa hizmet ediyor.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve çadır kentlerde barınan Suriyelilere de şevkat elini uzatan Türk Kızılayı personeli mesailerinin büyük bölümünü bu alanlarda geçiriyor. Yaklaşık 200 çalışan, 10 ildeki 20 kampa yerleştirilen ve sayıları 200 bine yaklaşan Suriyelilere sorunlarıyla yakından ilgileniyor. Misafirlerin başta battaniye ve giyecek ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olan Türk Kızılayı personeli, özel günlerde düzenlenen etkinlerde misafirlerle bir araya geliyor.

Suriyelilerin isteklerine anında cevap veren Türk Kızılay ekipleri, kamplarda yaşayan çocuklara çeşitli hediyeler veriyor.

Türk Kızılayı Suriye Krizi İnsani Yardım Operasyonu Alan Koordinatörü Alper Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kamplarda 24 saat esasına görev yaptıklarını belirtti.

Kamplara lojistik, beslenme ve eğitim yardımında bulunduklarının altını çizen Küçük, Türk Kızılayı personelinin 10 ildeki çadır ve konteyner kentte aktif görev yaptığını ifade etti. Suriyelilere yönelik hizmetlerinin ülke topraklarında sınırlı kalmadığını dile getiren Küçük, şunları kaydetti:

"Türkiye'ye ulaşamayan Suriyelilere de sınırda oluşturulan sekiz yardım noktasıyla ulaştırmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda bugün itibariyle yapılan insani yardım malzemelerin tutarı 300 milyon lirayı aşmış durumda. Türk Kızılayı 145 yıllık tecrübesiyle farklı kıta, renk, din ve dillerden oluşan insanlara hizmet ediyor." - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Çadır Kentin İyilik Melekleri' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement