Çadır Kentteki Suriyeli Hafızlara Ödül - Son Dakika
Güncel

Çadır Kentteki Suriyeli Hafızlara Ödül

Çadır Kentteki Suriyeli Hafızlara Ödül

Türkiye'deki çadır kentlerde barınmaya başlayan Suriyeli hafızlar,Süleymanşah Konaklama Tesisi'nde düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

20.08.2013 11:37  Güncelleme: 15:29

İç karışıklıkların sürdüğü Suriye'den kaçarak Türkiye'deki çadır kentlerde barınmaya başlayan ve burada Kuran ezberleyen Suriyeli hafızlar, Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nde bulunan Süleymanşah Konaklama Tesisi'nde düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

Türkiye'de kurulan çadır kentlerde barınan Suriyeliler için hafızlık ve Kuran ezberleme kursları açıldı. Çadır kentlerde açılan kursları başarıyla bitiren Suriyeli hafızlar için Akçakale'de bulunan Süleymanşah Konaklama Tesisi'nde ödül töreni düzenlendi. Törene; Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Şaban Erdoğan, Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, Suriye Ulusal Meclis Üyesi Nureddin Gazi Mısırlı, Suriye Alimler Birliği Genel Sekreteri Dr. Muhammed Yesir El Müsadi ve bürokratlar ile Suriyeli sığınmacılar katıldı. Suriyeli Muhammed Mustafa'nın, Kuran okumasıyla başlayan törende konuşan Vali Dalmaz, "Hürriyetin kıymetini sükunetin kıymetini hiçbir zaman unutmayalım. Aranızdaki fitnenin yayılmaması için gayret gösterelim. Şunu iyi bilin ki; Türkiye Suriye'ye karşı tutumundan dolayı ne kadar sıkıntılarla baş başa olsa da sizin yanınızdadır. Hükümetiyle halkıyla her zaman yanınızda olacaktır. Türkiye bu konuda sonuna kadar haklıdır, zira sınırın karşı tarafında bizim akrabalarımız var. Sınırın bir tarafındaki küçük bir rahatsızlık diğer tarafta daha büyük bir hastalığı meydana getiriyor onun üzüntüsü bizimle oluyor. Aynı dinin aynı bölgenin aynı coğrafyanın ve aynı kültürün insanlarıyız. Suriye'nin en ücra köşesinde bir Suriyeli kardeşimizin ayağına batan dikeni biz hissederiz" dedi.

Konuşmaların ardından sahneye çıkan Suriyeliler ilahiler eşliğinde hazırladıkları gösterilerini sundu. Tören, Türkiye'deki çadır kentlerde Kuran ezberleyen Suriyeliler'e ödüllerinin dağıtılmasıyla sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çadır Kentteki Suriyeli Hafızlara Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement