Çağ Altında Kalan İranlılar'ın Cenazeleri Yarın İran'a Gönderilecek - Son Dakika
Güncel

Çağ Altında Kalan İranlılar'ın Cenazeleri Yarın İran'a Gönderilecek

Çağ Altında Kalan İranlılar\'ın Cenazeleri Yarın İran\'a Gönderilecek

Hakkari’nin Şemdinli ilçesi Tanyolu mezrasında çığ altında kalan 4 İranlı'nın cenazeleri yarın İran'a gönderilecek.

09.02.2014 20:13

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Tanyolu mezrasında çığ altında kalan 4 İranlı'nın cenazeleri yarın İran'a gönderilecek.

Türkiye İran sınırında bulunan Tekeli köyü Tanyolu mezrasında bulunan akrabalarını ziyarete gelen Faxır Ahmet, Xebat İsmail, Şakir Salih ve Adem Mustafa çığ altında kalmıştı.

İran uyruklu 4 kişinin cenazeleri, Şemdinli Devlet Hastanesi morguna getirildi. Burada yapılacak otopsi işlemlerinden sonra cenazelerin yarın sabah İran'a gönderileceği belirtildi.

Öte yandan, Şemdinli Devlet Hastanesi önünde bir açıklama yapan Hakkari Miletvekili Esat Canan, "Öncelikle çok acıklı ve vahim bir durum. Olay mahalinde yaptığımız incelemelerde bölgede İran askerlerinin bulunduğu noktayı tespit ettik. Bu 4 İranlı vatandaşın buradaki akrabalarını ziyaret ettikten sonra dönerken İran sınırında bulunan askerlere yakalanmamak için Çimen vadisini seçmek zorunda kalmışlardır. ve maalesef bunu da hayatları kaybederek ödüyorlar. Tahminlerimiz bu yöndedir. Burada her iki tarafta da Kürtler yaşanmaktadır. Bırakın bu insanlar birbirini ziyaret etsinler. Oraya konulan sınır suni bir sınırdır. Bugün yakın bir kapı olsaydı belki de bunlar yaşanmayacaktı. Yaşadığımız çok büyük bir açıdır. Ailelerine başsağlığı ve yakınlarına sabır diliyorum" dedi. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çağ Altında Kalan İranlılar'ın Cenazeleri Yarın İran'a Gönderilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement