Cahit Kayra'dan Rıdvan Şükür'e İmzalı Kitap - Son Dakika
Güncel

Cahit Kayra'dan Rıdvan Şükür'e İmzalı Kitap

Cahit Kayra\'dan Rıdvan Şükür\'e İmzalı Kitap

Eski enerji ve Tabii kaynaklar bakanı Cahit Kayra Dağcı ve Doğa sporcusu Rıdvan Şükür'e Tarihçi Kitabevi'nde "Eski İstanbul ve varlık vergisi" konulu görüşme sonrası kitabını imzaladı

29.07.2015 08:23  Güncelleme: 15:58

Yazma konusunda çok üretken bir kişilik olan eski enerji ve tabii kaynaklar bakanı Cahit Kayra ile Moda'da Tarihçi Kitabevi'nde görüşen Şükür, Cahit Kayranın 50 yılı aklın bir süre yakın tarihteki varlık vergisi dahil bir çok olayın tanığı olduğunu söyledi.

Kitabında yer alan verilere göre o günkü zorunlu şartlardan dolayı tahsil edilen 315 milyon liralık varlık vergisinin yalnız 75 milyonu gayrimüslimlerdendir. Tek parti döneminde uygulanan Varlık Vergisi, 1942'de yürürlüğe girip 1943'te kaldırılmıştı. Aile yakınlarının Cehti olarak bildiği Cahit Kayra'nın, 1972 ile 1980 arasında politika yapmış, milletvekili olmuş, bakanlık koltuğuna oturmuş, ama alçakgönüllülüğünden hiçbir zaman ayrılmayan İstanbul beyefendisi söyleyen Şükür, yakın dönemi daha iyi anlamak için Kayra'nın kitaplarını okumak gerektiğini söyledi.

Günün anısına Rıdvan Şükür'e Kitabını imzalayan Kayra, ilerideki görüşmelerinde başka kitaplarını imzalayacağını söyledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Cahit Kayra'dan Rıdvan Şükür'e İmzalı Kitap - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement