Edirne Sosyal Güvenlik İl Müdürü Süleyman Lale, "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programı kapsamında işe giren sayısının ay sonuna kadar daha da artacağını bildirdi.
Lale, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programı kapsamında Edirne'de 1 Ocak'tan bugüne kadar 801 kişinin iş sahibi olduğunu söyledi.
Bu sayının ay sonuna kadar daha da artacağını ümit ettiklerini belirten Lale, şunları kaydetti:
"687 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle yayınlanmış bir genelgemiz var. Burada biliyorsunuz aralık ayındaki işçi sayısı dikkate alınarak, 1 Şubat'tan itibaren 31 Aralık 2017'ye kadar işe giren çalışanlarımızın, işçilerimizin, sigortalılarımızın tüm pirimleri ve gelir vergisi hazinece, devletçe karşılanıyor. Tabi bu çok önemli bir konu. Bu işçilerimiz de İŞKUR üzerinden alınacak tabii. Her işçinin tüm pirimleri ve gelir vergisi tutarı, toplam 773 lira devlet tarafından karşılanıyor.
Bu anlamda sayın Valimizin başkanlığında organize sanayi bölgelerinde, ticaret ve sanayi odaları ile ticaret borsalarında yaptığımız toplantılarda bunun üzerinde daha fazla duruyoruz. Bu da milli istihdam seferberliğine yönelik çalışmaydı, sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde yapılan çalışma. Edirne'de de bu rakamlarda 801 kişilik bir artışımız mevcut. Bu çalışanlardan 158'i de kadın çalışanlardan oluşmaktadır."
-Tekirdağ
Tekirdağ Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Fatma Derya Alan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "milli seferberlik" çağrısı doğrultusunda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun ocak ayında Konya'dan kamuoyuna duyurduğu "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programı kapsamında il genelinde çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.
Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan ve İŞKUR ile işverenlere bilgilendirme toplantıları ve ziyaretler düzenlediklerini belirten Alan, "Bu yeni teşvikle alakalı bilgilendirmelere devam ediyoruz. Geri dönüşlerini çok güzel olumlu aldık. Özellikle işverenler bazında böyle bir bilgilendirme yapılması onları da mutlu etti ve istihdama katlıları konusunda kendilerinden söz aldık. ve almaya da devam ediyoruz" diye konuştu.
Program kapsamında mart ayı ortasına kadar yaklaşık 5 bin istihdam sağlandığını bildiren Alan, "Aldığım verilerde 5 bine yakın bir istihdam sağladığımızı tespit ettik. Bu da bizi il olarak Türkiye genelinde böyle bir sıralamaya girdiğimiz için mutlu etti." ifadelerini kullandı.
Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Tekirdağ İl Müdürü Yaşar Esen de Tekirdağ'daki organize sanayi bölgelerinde ve ilçelerde bilgilendirme toplantıları düzenlediklerini aktardı.
2017 sonuna kadar geçerli olacak teşvik uygulaması kapsamında Tekirdağ genelinde 30 bin istihdam hedeflerinin olduğunu bildiren Esen, "2017'de ilimizde artı 30 bin sigortalı hedefiyle yola çıktık. Bununla ilgili 13 Mart itibarıyla SGK verilerinden aldığımız sayılarla da yaklaşık 5 bin civarında artı istihdama ulaşmış bulunmaktayız. İnşallah yıl sonu itibarıyla da hedefimiz olan 30 bin artı istihdama ulaşacağımızı umuyoruz." ifadelerini kullandı.
Kırklareli
Kırklareli'nde Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Programı kapsamında 4 bin 191 kişi ilk defa işe başladı.
SGK Kırklareli İl Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, program kapsamında çalışmaların hızla sürdürüldüğü belirtildi.
En çok 756 kişi ile inşaat sektörü, 588 kişi ile giyim eşyaları imalatı sektöründe istihdam sağlandığı kaydedildi.
İŞKUR Kırklareli Müdürü Hasan Aksoy da program kapsamında istihdam edilen 4 bin 191 kişiden 539'unun İŞKUR aracılığıyla istihdam edildiğini belirtti.
475 kişinin daha kısa süre içerisinde işe yerleştirileceğini aktaran Aksoy, istihdamı arttırmak ve işsizlik oranının azaltılması yönünde programın son derece yararlı olduğunu kaydetti.
Son Dakika › Güncel › Çalışma Hayatında Milli Seferberlik' Programı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?