Caminin Çalınan Halıları, Bir Hafta Sonra Bulundu - Son Dakika
Güncel

Caminin Çalınan Halıları, Bir Hafta Sonra Bulundu

Caminin Çalınan Halıları, Bir Hafta Sonra Bulundu

Iğdır'daki Nuh Nebi Camisi'nin yıkandıktan sonra kuruması için bahçeye asılan halıları, geçen hafta görevlinin iftara gitmesi üzerine çalındı.

19.07.2013 17:49  Güncelleme: 09:55

Halılar, 14 kilometre uzakllıktaki Suveren mezrasında bir taş ocağında bulundu.Doğubayazıt Caddesi, Kapan Sokak'ta bulunan Nuh Nebi Camisi'ne ait her biri 50'şer metrekare büyüklüğünde olan 10 halı, kirlendiği için yıkamaya verildi.

Yıkatılan halılar kuruması için TOKİ evlerinin bahçesine serildi. Halıları bekleyen görevli, bir hafta önce iftar vakti evine gidince iki minibüsle gelen hırsızlar halıları alarak kaçtı. Ramazan günü camiye ait halıların çalınmasına tepki gösteren Nuh Nebi Cami İmamı Ahmet Karaca, "Çaldığınız halılar işinize yaramaz, hepsi seccade şeklindedir. Lütfen halılarımızı teslim edin" diye konuştu.

BİR VATANDAŞ HABER VERDİ

Çalınan halılarla ilgili soruşturma sürdürülürken, bir vatandaşın ihbarı üzerine Iğdır- Doğubayazıt karayolu üzerinde bulunan Suveren mezrasına giden jandarma, taş ocağı yakınında çalınan halıları buldu. Müftülüğe verilen bilgi üzerine halılar alındı ve kamyonetle Nuh Nebi Camisi'ne getirildi. Vatandaşlar, cami önüne bırakılan halıları namaz kılınan yerlere serdi.

İl Müftüsü Cüneyt Kulaz, bir vatandaşın ihbarı üzerine halıları teslim aldıklarını belirtti. Müftü Cüneyt Kulaz, "Zaten halılar çalanların işine yaramazdı" dedi. - Iğdır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Caminin Çalınan Halıları, Bir Hafta Sonra Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement