Can Yücel'in Şiirleri Hayat Buluyor - Son Dakika
Güncel

Can Yücel'in Şiirleri Hayat Buluyor

Can Yücel\'in Şiirleri Hayat Buluyor

Can Yücel şiirleri Mehmet Güleryüz'ün desenleriyle sahnede hayat buluyor!

23.11.2011 10:42

Tiyatro Kumpanyası'nın Can Yücel'i 85. doğum yılında biyografik bir şekilde uyarlanmış şiirleriyle anmak için hazırladığı Can oyunu seyircilerle buluşmaya devam ediyor. Oyun Mehmet Güleryüz'ün desenleri ve Ayça Kocatürk'ün müzikleri ile birlikte izleyenlere bir sanat şöleni sunuyor.

Çağının ötesine geçmiş bir şair olarak bilinen Can Yücel, 85. doğum yılında Kemal Kocatürk'ün yönetmenliğini ve oyunculuğunu üstlendiği oyunla anılmaya devam ediyor. Türk tiyatrosunun önemli ustası Genco Erkal tarafından Can Yücel şiirlerinden uyarlanarak hazırlanan "Can" oyunu, seyircileri sanat dolu bir yolculuğa çıkararak Türkiye'nin son kırk yıl içerisinde yaşadığı değişimleri gösteriyor.

Türk resminin desen virtüözlerinden biri olan Mehmet Güleryüz'ün video-desenleri ve Ayça Kocatürk'ün müzikleri eşliğinde sahneye aktarılması ise Tiyatro Kumpanyası'nın oyununun bir diğer önemli özelliği olarak ön plana çıkıyor. Yalın bir sahne düzenine ve dile sahip olan oyunda Mehmet Güleryüz'ün on altı video deseni yer alıyor.

Oyunun çevre düzeni Sırrı Topraktepe tarafından yapılırken, ışık tasarımını Aslı Atasoy yürütüyor. Can Yücel şiirlerinin sanatın çeşitli dallarıyla buluşarak hayat bulduğu oyun, 7 Aralık saat 20:30'da Muammer Karaca Tiyatrosu'nda, 9 Aralık saat 20:30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde, 22 Aralık saat 20:30'da Akatlar Kültür Merkezi'nde ve 24 Aralık saat 20:30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde izlenebilir. İzleyiciler oyunun biletlerini tüm Biletix şubelerinden ve oyunun sahne alacağı tiyatro gişelerinden temin edebilirler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Can Yücel'in Şiirleri Hayat Buluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement