Çanakkale Bozcaadalı Öğrencilerden Yaşlılara Yeni Yıl Tebriği - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Bozcaadalı Öğrencilerden Yaşlılara Yeni Yıl Tebriği

Çanakkale Bozcaadalı Öğrencilerden Yaşlılara Yeni Yıl Tebriği

Bozcaadalı öğrencilerden yaşlılara yeni yıl tebriği ÇANAKKALE'nin Bozcaada İlçesinde öğrenciler, bir huzurevinde kalan yaşlılara kartpostal göndererek yeni yıl için iyi dileklerini sundu.

30.12.2015 10:57

Bozcaadalı öğrencilerden yaşlılara yeni yıl tebriği

ÇANAKKALE'nin Bozcaada İlçesinde öğrenciler, bir huzurevinde kalan yaşlılara kartpostal göndererek yeni yıl için iyi dileklerini sundu.

Bozcaada Mendirek Dergisi'nin organize ettiği etkinliğe anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri katıldı. Bozcaada'da okuyan öğrenciler, bir huzurevinde kalan yaşlılara yeni yıl tebriği gönderdi. Bozcaada Anaokulu, İstiklal İlköğretim ve Ortaokulu ile Gazi Lisesi'ndeki 100'ü aşkın öğrenci, beraberlerinde öğretmenleriyle birlikte alkış alan bir projeye imza attı. Gazi Lisesi Edebiyat Öğretmeni Ahmet Erdoğan'ın çektiği fotoğraflardan oluşan kartpostallara, içlerinden gelenleri yazan öğrencilerin tebrikleri Bozcaada Postanesi'nden postaya verildi.

Projeye öğrenciler ve öğretmenlerin yanı sıra Bozcaada Kaymakamı Abbas Yeşilkuş ve Bozcaada İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Aydemir de katıldı. Projenin bir seferlik değil sürdürülebilir olması planlandı. Projeyi hazırlayan Bozcaada Mendirek Dergisi Editörü Mustafa Dermanlı, "Hayatta konuştuklarımız ve sözlerimiz uçuyor ama baki olan yazılı belgelerdir. Şu anda elimizde tuttuğunuz kartpostallar da tarihe tanıklık edecek birer belgedir. O yüzden kartpostalların, mektupların, dergilerin yeri yaşamımızda çok önemli bir yer tutuyor. Adanın en küçükleri, bir başka yerdeki büyüklerine kartpostal gönderiyor. Bu kartları alacak insanların manevi anlamda çok mutlu olacaklarına inanıyorum. Belki de birkaç ay sonra onları ziyaret eder, akabinde de baharda onları Ada'mıza davet edip burada gezdiririz. Buradaki öğrenci arkadaşlarımız da onlara mihmandarlık yapıp, sokakları, sahilleri gezdirip adamızı anlatırlar. Böyle de bir etkileşim yaratmış oluruz. Destek veren herkese teşekkür ederim" dedi.

Projeye yakın ilgi gösteren ve destekleyen Bozcaada Kaymakamı Abbas Yeşilkuş da "Çocukluğumuzda ailemize, arkadaşlarımıza, yakınlarımıza kartpostal ve mektup atardık. Bu güzel projeyi ortaya çıkartan Mustafa Dermanlı ve Ahmet Erdoğan'a teşekkür ediyorum" dedi.

Projeye katılan 100'ü aşkın öğrenci, daha sonra Bozcaada Postanesi önünde toplanıp, kartpostallarını kapıdaki nostaljik posta kutusuna attı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale Bozcaadalı Öğrencilerden Yaşlılara Yeni Yıl Tebriği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement