Çanakkale'de Birinci Dünya Savaşı'ndan Kalma Mayın İmha Edildi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Çanakkale'de Birinci Dünya Savaşı'ndan Kalma Mayın İmha Edildi

Çanakkale\'de Birinci Dünya Savaşı\'ndan Kalma Mayın İmha Edildi
19.07.2017 19:08

Çanakkale'nin Bozcaada ilçesinde bulunan ve Birinci Dünya Savaşı dönemine ait olduğu belirlenen mayın imha edildi.

Çanakkale'nin Bozcaada ilçesinde bulunan ve Birinci Dünya Savaşı dönemine ait olduğu belirlenen mayın imha edildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığında görevli dalgıçlar tarafından arkeolojik inceleme için Tekirbahçe mevkisi açıklarında yaptıkları dalış sırasında kıyıdan 80 metre açıkta ve 5 metre derinlikte patlamamış mayın bulundu.

Durumun sahil güvenlik ekiplerine bildirilmesinin ardından bölgeye, Deniz Kuvvetleri Komutanlığında görevli su altı savunma (SAS) komandoları gönderildi. Yapılan inceleme sonrası Birinci Dünya Savaşı'ndan kaldığı belirlenen mayının bulunduğu mevkide imha edilmesine karar verildi.

Bozcaada İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler karadan, Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı ekiplerinin de denizden çevre güvenliğini sağlamasının ardından mayın fünyeyle kontrollü şekilde patlatılarak imha edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çanakkale'de Birinci Dünya Savaşı'ndan Kalma Mayın İmha Edildi - Son Dakika


Advertisement