Çanakkale'de Kadın Fedakârlığı - Son Dakika
Güncel

Çanakkale'de Kadın Fedakârlığı

Çanakkale\'de Kadın Fedakârlığı

Esenler'de "Çanakkale Zaferi" sürecinde kadınların verdiği mücadeleyi anlatan Eğitimci - Yazar Vehbi Vakkasoğlu, "Kadınlar o zor süreçte bile durumlarından ve savaştan şikâyet etmiyorlardı" dedi.

04.05.2015 11:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün düzenlediği söyleşi programında Eğitimci - Yazar Vehbi Vakkasoğlu, "Çanakkale Zaferi" sürecinde kadınların verdiği mücadeleyi anlattı. Esenler Belediyesi Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen söyleşiye kadınlar yoğun ilgi gösterdi.

KADINLARDAN BÜYÜK FEDAKÂRLIK

Çanakkale Zaferi'nde kadınların da büyük bir pay sahibi olduğunu söyleyen Vehbi Vakkasoğlu, "Çanakkale savaşı sürecinde aileler yaşamlarını çok zor şekilde idame ettiriyorlardı. Kadınlar o zor süreçte bile durumlarından ve savaştan şikâyet etmiyorlardı. Tek düşündükleri vatanlarıydı. Kadınlar eşlerine şehit olacağını bile bile cepheye yolluyorlardı. Çocuklarının şehit haberini aldıklarında bile "Vatan sağolsun" cümlesiyle o vakur duruşlarından hiçbir taviz vermiyorlardı. Çanakkale Zaferi'nde kadınları fedakârlıkları çok büyüktür" dedi.

Vakkasoğlu, Çanakkale Zaferi ile ilgili pek çok kahramanlık hikâyelerini de dinleyicilerle paylaştı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çanakkale'de Kadın Fedakârlığı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement