Çanakkale - Mhp´Li Büyükataman ``Hayır'' Gezisinde

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, 12 Eylül Referandumunda, Anayasa Değişikliğinin Değil, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Başlattığı Sözde Demokratik Açılım Diye Adlandırılan, PKK Açılımının Oylanacağını İddia Ederek, 'hayırlı ve Huzurlu Bir Gelecek İçin Hayır' Oyu Kullanılmasını İstedi,
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa milletvekili İsmet Büyükataman, 12 Eylül referandumunda, Anayasa değişikliğinin değil, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı sözde demokratik açılım diye adlandırılan, PKK açılımının oylanacağını iddia ederek, ''Hayırlı ve huzurlu bir gelecek için Hayır' oyu kullanılmasını istedi,
Çanakkale'de Halk bahçesinde düzenlenen ''Referandumda hayır' bilgilendirme toplantısına İsmet Büyükataman, Çanakkale, Bursa ve Balıkesir milletvekilleri, Parti Disiplin kurulu üyeleri ve partitiler katıldı.
Büyükataman, yaptığı konuşmada, MHP olarak referandumda ''hayır' oyu kullanacaklarını söyledi. Hayırlı bir gelecek için ''hayır' diyeceklerini ifade eden Büyükataman, ''Bu topraklarda yaşayan halkın kimliği olarak tanımladığımız, Türk milleti, tüm farklılıkları ile bin yıldır birlikte yaşamış, et tırnak misali bir olmuş ve birlikte verilen bir mücadele sonucunda Türkiye Cumhuriyetini kurmuştur. Milletimizin birliğini, Türk milleti kimliği ile tekliğini, bedelini atalarımızın kanları ile ödediğimiz bu topraklar üzerindeki egemenliğini ve bunun ifadesi olarak devletimizin bağımsızlığını güçlendirecek her sonuç hayır'lı bir sonuç olacaktır' dedi.
12 Eylül referandumunda, Anayasa değişikliği değil, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı sözde demokratik açılım diye adlandırılan, PKK açılımının oylanacağını iddia eden Büyükataman, ''Başbakan'ın Kürt açılımı, siyaset üreterek ve buna dayalı hukuk kurarak, PKK'nın isteklerinin gerçekleştirilmesidir. Kısacası Başbakanın demokratik açılımı PKK açılımıdır. Bu bir yıkım projesidir. Milletimizin birliği için bir ihanet projesidir. Halkımız 12 Eylül'de sandıkta, AK Parti 'nin başlattığı PKK açılımını oylayacaktır. Halkımız sandıkta, AK Parti iktidarının milleti ayrıştıran, alt-üst kimlik diye bölen siyasetini oylayacaktır. Halkımız sandıkta, Habur 'da yaşanan ihaneti oylayacaktır. Halkımız sandıkta, Habur'da PKK teröristleri aklayan mahkemenin ve hakimin Anayasa Mahkemesi'ne taşınmak istenmesini oylayacaktır. Halkımız sandıkta, aslında AK Parti'yi, Başbakanı ve halkımız için zulme dönüşen AK Parti iktidarını oylayacaktır. Taktir milletimizindir. Hayır da hayır olduğunu hep beraber göreceğiz' dedi.
MHP'nin ''hayır' oyu kullanacak olmasının nedenlerini de anlatan Büyükataman, '' Milliyetçi Hareket Partisi, milletimizin önceliklerine ve taleplerine cevap vermeyen, dışardan sipariş edilen anayasa değişikliklerine hayır demektedir. Toplumun huzursuz, devletin gergin, anayasal kurumların kavgalı olduğu bu süreçte sağlıklı sonuç alınmayacağı için hayır demektedir. Adına anayasa yapılan üzerine sözleşme yazılan, milletimizin yeni kutuplaşmalar içine girmesine engel olmak ve mevcutların derinleşmesini önlemek için anayasa değişikliğine hayır demektedir' diye konuştu.