Çanakkale Savaşları'nın Destanlaşan 57. Alay'ı İçin Yürüyecekler - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Savaşları'nın Destanlaşan 57. Alay'ı İçin Yürüyecekler

Çanakkale Savaşları\'nın Destanlaşan 57. Alay\'ı İçin Yürüyecekler

Tekirdağ 57. Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Yılmaz: "Son neferine kadar şehit olmuş onurlu bir alayla temsili anlamda bütünleşiyoruz ve bu bize çok büyük bir onur veriyor.

08.02.2014 13:15

Çanakkale Savaşları'nda gösterdikleri kahramanlıkla destanlaşan 57. Alay için Tekirdağ 57. Alay Yürüyüş Komitesi, 14 Mart'ta Çanakkale'ye yürüyecek.

Tekirdağ 57. Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Hikmet Selim Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 57. Alay'ın anısını yaşatmak için her yıl Tekirdağ'dan Çanakkale'ye yürüdüklerini söyledi.

Yürüyüşe birçok vatandaşın katılacağını belirten Yılmaz, Tekirdağ'dan 14 Mart Cuma günü yola çıkarak, 18 Mart Salı günü Çanakkale'ye ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti.

"Tekirdağ'a 57. Alay Müzesi kurulmasını istiyoruz"

Mustafa Kemal Atatürk'ün ilk olarak 1915'te 57. Alay'ı Tekirdağ'da topladığını aktaran Yılmaz, şunları kaydetti:

"Onlar dönmeyi düşünmediler. Çünkü döndüklerinde vatanlarını yerinde bulamayacaklarını biliyorlardı. Bugün son neferine kadar şehit olmuş onurlu bir alayla temsili anlamda bütünleşiyoruz ve bu bize çok büyük bir onur veriyor. 235 kilometre yürüyerek Çanakkale'ye ulaşacağız.

Yürüyüşümüze destek veren herkese teşekkür ediyoruz. 57. Alay'ın kitleselleşmesi, halkın yoğun desteği ile giderek önem kazanıyor. Her geçen gün vatan sevdalılarının dikkatini çekiyoruz. Tekirdağ'a bağlı ilçeler ve çevre illerden yürüyüşümüze destek veriliyor. 57. Alay yürüyüş programı çerçevesinde, 14 Mart Cuma günü 09.00'da Tekirdağ Valiliği önünden Çanakkale'ye hareket edeceğiz."

Yılmaz, Tekirdağ'a 57. Alay Müzesi kurulmasını istediklerini sözlerine ekledi. - Tekirdağ

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çanakkale Savaşları'nın Destanlaşan 57. Alay'ı İçin Yürüyecekler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • hikmet yılmaz: bu sıradan yapılan bir yürüyüş hiç bir zaman olmadı tarihin ayak izlerini takip ederek kaybolmaya yüz tutan ÇANAKKALENİN TEKİRDAĞDAN başladığını düşüncesini bir nebze olsun hatırlatmak istedik. 0 0 Yanıtla

Advertisement