Çanakkale Şehitleri Tarsus'ta Anıldı - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Şehitleri Tarsus'ta Anıldı

Çanakkale Şehitleri Tarsus\'ta Anıldı

Tarsus Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma programı kapsamında Çanakkale şehitlerini andı.

19.03.2012 14:13

75. Yıl Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hakan Vural, Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, MHP ilçe Başkanı Hakan Özbelli, oda ve dernek başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Program, daha önce hiç izlenmemiş Çanakkale Savaşı görüntüleri ile başladı. Görüntülerde cephedeki günlük yaşamın zorlukları, askerlerin yemek molası, diş çekimi, toplanma bölgeleri, intikal ve savaş anılar yer aldı.

Ardından Türk Halk Müziği sanatçısı Recep Ergül, sahne aldı.

Ergül, Türk halkı olarak Çanakkale Savaşı üstüne söylenmiş tek bir türkü (Çanakkale İçinde Aynalı Çarşı ) olduğunu bilindiğini oysa Çanakkale Savaşı üstüne her bölgeden çok sayıda türkü mevcut olduğunu söyledi.

Programda Recep Ergül arşivinden Çanakkale Şehitlerinin Ninnisi adlı gazeli, ilk kez plaktan izleyicilere dinletti.

Oldukça duygu yüklü program sonunda Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, sanatçı Recep Ergül'ü ve saz ekibini tebrik ederek çiçek sundu.

Başkan Kocamaz, "Çanakkale Türk Milleti'nin besmelesidir. Bugün bizleri Çanakkale ile bütünleştiren değerli sanatçılarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bu tür etkinlikler hem vatana bağlılığımızın hem de geçmişe karşı sorumluluğumuzun bir gereği. O günlerde Çanakkale orada olmaması gerekenlerin işgali altındayken bu ülkenin evlatları da bu ülkeyi hür ve bağımsız yaşatabilmek için canlarını kanlarını seve seve feda ettiler. Bizde bugün bu toprağın üzerinde hür ve bağımsız yaşıyorsak onların kanlarının bedelini biz bugün rahat ve huzur ortamı olarak değerlendirmiş oluyoruz. Onları rahmetle minnetle şükranla anıyoruz. Allah onlardan razı olsun. Çanakkale ruhunu yaşatmak isteyen böyle değerli sanatçılarımıza da teşekkür ediyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çanakkale Şehitleri Tarsus'ta Anıldı - Son Dakika


Advertisement