Çanakkale - Üç Yıl Sonra Gerçekleşen Böbrek Nakliyle Yüzü Güldü - Son Dakika
Güncel

Çanakkale - Üç Yıl Sonra Gerçekleşen Böbrek Nakliyle Yüzü Güldü

Çanakkale - Üç Yıl Sonra Gerçekleşen Böbrek Nakliyle Yüzü Güldü

Üç yıl sonra gerçekleşen böbrek nakliyle yüzü güldüÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Hastanesi'nde yapılan böbrek nakliyle üç yıldır böbrek yetmezliği çeken 43 yaşındaki Züleyha Özel, sağlığına kavuştu.

14.05.2016 14:40

Üç yıl sonra gerçekleşen böbrek nakliyle yüzü güldü

ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Hastanesi'nde yapılan böbrek nakliyle üç yıldır böbrek yetmezliği çeken 43 yaşındaki Züleyha Özel, sağlığına kavuştu.

Çanakkale'de yaşayan evli ve iki çocuk annesi ev hanımı Züleyha Özel, üç yıl önce böbrek yetmezliğine yakalandı. Geçen süreçte devlet ile özel hastanelerin yanı sıra üniversite hastanelerin kapısını da çalan Züleyha Özel'e böbrek nakli için bekleyenlerin sayısının fazlalığı nedeniyle sıra bir türlü gelmedi. Umudunu yitirmeyen Özel, son olarak ÇOMÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu. 9 Mayıs'ta Züleyha Özel'e, üniversite hastanesinden böbrek nakli için sevindirici haber geldi. Hastanede yatış yapan Züleyha Özel'e, Balıkesir'in Gönen İlçesi'nde beyin kanaması sonrası beyin ölümü gerçekleşen Emine Çiftçi'den alınan uygun organ nakledildi. Başarılı geçen operasyonun ardından Züleyha Özel eski sağlığına kavuştu.

ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Organ Nakil Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Faruk Özkul, "Uzun süredir, özellikle suyunu istediği kadar içemediğinden, çocuklarıyla yeterince vakit geçiremediğinden dolayı üzülüyordu. Artık nakledilen yeni böbreğiyle bunları rahatlıkla yapabilecek. Buna vesile olduğumuz için bizde çok sevinçliyiz" dedi.

Operasyon sonrası yüzü gülen Züleyha Özel, "Artık evimde çocuklarımla mutlu bir şekilde olacağım" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale - Üç Yıl Sonra Gerçekleşen Böbrek Nakliyle Yüzü Güldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement