Cemil Bayık'tan Yolsuzluk Operasyonu Açıklaması - Son Dakika
Son Dakika Logo

Cemil Bayık'tan Yolsuzluk Operasyonu Açıklaması

Cemil Bayık\'tan Yolsuzluk Operasyonu Açıklaması
20.12.2013 12:30  Güncelleme: 14:09

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, "AKP'nin bu durumdan kurtulmasının tek yolu Kürt sorununu barışçı yollarla çözmektir." dedi.

Kandil Dağı'nda bulunan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, Türkiye'deki rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarını değerlendirirken,  AK Parti'nin bu durumdan kendini kurtarmanın tek yolunun Kürt sorununun demokratik ve barışçıl yollarla çözümü için adım atmak olduğunu söyledi.

"AKP KENDİNİ BU DURUMDAN KURTARABİLİR"

Bugüne kadar kendine hizmet eden paralel devleti Ak Parti'nin kendi çizgisine çekmek istediğini öne süren Bayık, şöyle dedi: "AKP bugüne kadar bunlarla ittifak halinde hareket ediyordu. Bu operasyonu AKP'nin kaybetmesinin başlangıcı olarak değerlendirebiliriz. Burnu yukarıda bir siyaset anlayışı ile sorunları demokrasi ile çözmediğinden olabilir. Şüphesiz AKP kendini bu durumdan kurtarabilir. Bunun tek yolu Kürt sorununun demokratik ve barışçıl yollarla çözülmesi için adım atmaktır. "

"DEMOKRASİ GÜÇLERİ İÇİN FIRSAT OLABİLİR"

Cemil Bayık, hükümetin Kürt sorununun demokratik ve barışçıl yollarla çözülmesi için Abdullah Öcalan'n kendilerine verdiği fırsatı değerlendirmediğini de ileri sürerek şöyle devam etti: "Demokratik olmayanların ve Kürt sorununu çözmeyenlerin sonu bu şekildedir. Bu durum, Türkiye demokrasi güçleri tarafından doğru okunursa fırsat olabilir ve bunlar alternatif olabilir. Bu operasylonları yapanlar atlernatif olamaz. HDP'nin önüne çok büyük ve tarihi fırsat çıktı. Söylem ve açıklamalar ile radikal demokrasi talepleri ile tüm Türkiye'yi bir örgütlenme içerisine alabilirlerse bir fırsata dönüştürebilirler."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cemil Bayık'tan Yolsuzluk Operasyonu Açıklaması - Son Dakika


Advertisement