Cenevre-2 Konferansı'na Doğru - Son Dakika
Güncel

Cenevre-2 Konferansı'na Doğru

Cenevre-2 Konferansı\'na Doğru

İngiltere Dışişleri Bakanı Hague: " (Cenevre 2 ile ilgili) beklentiler oldukça düşük. Çok çok zor bir süreç olacağını herkes biliyor" "İran, Suriye'deki geçiş süreciyle ilgili kararlılığını herkesin önünde açıkça dile getirmeli"

20.01.2014 14:25

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, Suriye krizine çözüm bulmak amacıyla bu hafta yapılacak Cenevre-2 barış konferansından "beklentilerin oldukça düşük olduğunu" söyledi.

Hague, Brüksel'de AB Dışişleri Bakanları toplantısına girişinde yaptığı açıklamada, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un, " İran'a geçici bir yönetimin gerekliliğini anlamaları temelinde, Cenevre-2 barış konferansına katılması için davette bulunduğunu" anımsattı.

"İran'ın Suriye'deki geçiş süreciyle ilgili bağlılığını, açıkça herkesin önünde dile getirmesinin yararlı olacağını düşünüyorum" diyen Hague, ülkesinin, Cenevre-1'de alınan kararlar doğrultusunda hareket etmesi halinde, İran'ın bu hafta İsviçre'de yapılacak görüşmelere katılmasında sorun olmadığını daha önce dile getirdiğini ifade etti. Hague, İran'ın bu sürece bağlılığını, Suriyeli muhalifler başta olmak üzere herkesin duymak isteyeceğini vurguladı.

Cenevre-2'nin "bir sürecin başlangıcı olduğunu" belirten William Hague, "Beklentiler oldukça düşük. Çok çok zor bir süreç olacağını herkes biliyor. Muhalefet ve rejim çok farklı şeyleri savunacaktır. Uzun bir süreç olacaktır ama başlaması önemlidir" ifadelerini kullandı. - Brüksel

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cenevre-2 Konferansı'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement