Çerkes Göçü Dramı Filinta'dan Ekranlara Yansıdı! - Son Dakika
Güncel

Çerkes Göçü Dramı Filinta'dan Ekranlara Yansıdı!

Çerkes Göçü Dramı Filinta\'dan Ekranlara Yansıdı!

TRT'nin beğenilen dizisi Filinta'nın geçtiğimiz Salı akşamı yayınlanan 13. Bölümünde Kayra Şenocak'ın üstlendiği 'Hasan' karakterinin dramı seyirciyi gözyaşlarına boğdu.

19.03.2015 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rolü gereği zorunlu bir Çerkes sürgünü kimliğini taşıyan Hasan karakteri, ailesini ve sevdiklerini soğukta, kar altında bu göçte kaybederek, Kafkaslar'dan Osmanlı'ya gelerek bir çavuş olarak geçmişini sır gibi saklıyordu. Ta ki, Rus teşkilatının başındaki Igor'un (Mesut Özkeçeci) İstanbul'da onun karşısına çıkışına kadar…

Çerkesya'dan Osmanlı'ya göçün anlatıldığı bu dram, 'Çerkez Sürgünü', 19. yüzyılda, özellikle 1864 yılında yoğunlaşmak ve başta Adığeler ve Abhazlar olmak üzere, Kuzey Kafkasya halklarının Osmanlı topraklarına yönelik zorunlu göçleri olarak tarihte anılırken, Filinta bu derin yaraya da parmak bastı. Çekimlerin geçtiğimiz haftalardaki zorlu kış şartlarında Kocaeli'nde çekildiği bu sahnelerde, rol alan tüm oyuncular ve ekip, gerçek bir dramı ekrana yansıtırken, bu çarpıcı sahnelerin de tarihte yaşananları ve o acıları tekrar hatırlattığı gözlerden kaçmadı.

Yönetmenliğini Gökhan Erkut'un, senaristliğini ise Altuğ Küçük'ün üstlendiği, 'Bir Osmanlı Polisiyesi Filinta' zaman zaman tarihsel gerçekliklere de ana konusu ile birlikte parmak basarken, görüntü yönetmenliğini Sami Saydan ve Erhan Makar'ın yaptığı, bu sahnelerin muhteşemliği yine bir sinema şöleni tadını izleyicisine veriyordu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çerkes Göçü Dramı Filinta'dan Ekranlara Yansıdı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement