Çev-Gön Şiir Yarışması Birincisi Belli Oldu. - Son Dakika
Güncel

Çev-Gön Şiir Yarışması Birincisi Belli Oldu.

Çev-Gön Şiir Yarışması Birincisi Belli Oldu.

Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Çevre tarafından düzenlenen Çevre ve Ekolojiyele ilgili Şiir yarışmasında dereceye girenler belli oldu.

27.03.2012 15:41  Güncelleme: 15:40

ÇEV-GÖN tarafından 15.Ocak 2012–15 Mart 2012 tarihleri arasında düzenlenen ödüllü şiir yarışmasına başvuruların sona ermesinin ardından yarışma jürisi toplanarak şiirleri değerlendirdi.

24 Mart 2012 Cumartesi günü Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği merkezinde bir araya gelen değerlendirme jürisi yarışmaya başvuran 68 şiiri tek tek değerlendirip 2 kademeli eleme sonucunda finale kalan 6 şiir arasından ilk 3'e giren şiiri tespit edip 4. şiire teselli ödülü verilmesini kararlaştırdı.

M.Halit Solhan (Kızıltepe Ekpres Haber), Serkan Yücel Aydın (Kızıltepenin Sesi) M. Ali Demir (Mardin Time), M.Ali Dinler (Mardin objektif) ve Ramazan Tunç (Qoser Online)'den oluşan Yarışma Jürisi 68 şiiri inceleyip puanladıktan sonra finale kalan şiirler arasında yer alan Yıldız Bozyel'e ait AxÎna min adlı şiir birinciliğe layık görüldü.

Dereceye giren Şiirler ve yazarlaru şu isimlerden oluştu.

1. AxÎna min. Yıldız Bozyel

2. Unutsam. Ümit Çalışıcı

3. Çevre. Resul Karataş

4. Ağaç ve Ben. Nuri Yalçın

1.Olan Şiire Çev-Gön Logolu Alt Üst Eşofman Ve Düvar Saati.

2.Olan Şiire Çev-Gön Logolu Forma.

3.Olan Şiire Çev-Gön Logolu Ajanda Anahtarlık ve Kalem Ödülleri verilecek.

Yarışmayı düzenleyen Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı ve Kızıltepe Gündem Gazetesi Editörü Menduh Çakar jüri tarafından dereceye giren şiirlerin belirlenmesinin ardından yaptığı açıklamada, "15.Ocak-15 Mart tarihleri arasında yapılan yarışmaya şiir göndererek duyarlılık gösteren şiir severlere teşekkür ederek. Yarışmaya katılan tüm çevre dostlarına teşekkür ediyorum, amaç burada hediye almak veya hediye dağıtmaktan çok toplumun dikkatini çevre sağlığına ve çevre korunmasına çekmekti, sağ olsunlar şiir sever arkadaşlarımız

buna duyarsız kalmayıp çevrenin önemini şiirlerine yansıtıp toplumun daha duyarlı ve dikkatli olması yönünde uyarıcı etken oldular. Jüride yer alan arkadaşlarımıza da katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.

Saatlerce en iyisini seçmek için çaba sarf ettiler." Diyen Çakar, "Çev-Gön olarak bundan sonra da çalışmalarımız devam edecek, örneğin önümüzdeki ay içinde Mardin Kızıltepe arasında anız yangınları nedeniyle yanan ağaçların yerine yeni ağaçlar dikeceğiz." Diyerek anız yangınlarına da dikkat çekti.

Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Menduh Çakar daha sonra jüride yer alan üyelere Çev-Gön logolu birer duvar saati ve Forma hediye etti.

Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Çevre tarafından düzenlenen Şiir yarışmasında dereceye giren şiir sahiplerine 07 Nisan 2012 Cumartesi günü Kızıltepe Çev-Gön Derneği binasında yapılacak tören ile ödülleri dağıtılacak.

Birincilik Ödülünü kazanan Şiir:

AxÎna min

Ew dijminé xwezayé ne

Dijmin é dar u daristané me

Agır pév ditinin

tevlÎ héliné teyr u teba

dişewite kezeba me axina min

Dijminé hévÎya mene

Dijminé çav derké avé

Santralé hidrolik'é çé dikin

Ava çem u kaniya di miçike

Dara jiyané zuwa dikin axina min

Dar u darıstané me

Cihé dergüşa eviné ne

Güliyé teyi sori sosini

Dar u deviya dı xemiline

Cihé sınsalé avé

Mohra xwiné lé ketiye axinamın

Çemé münzüré

Xemla welaté rojé ye

Çiyayé araraté

Xwuşkayi ya zozané serhedé ye

Bi gazé kimyewi di şewitinin

Rehé jiyané kut dikin axinamin

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çev-Gön Şiir Yarışması Birincisi Belli Oldu. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement