Cezayir'de Türkoloji Bölümü - Son Dakika
Güncel

Cezayir'de Türkoloji Bölümü

Cezayir\'de Türkoloji Bölümü

Cezayir 2 Üniversitesi'nde Türkoloji bölümü açıldı.

27.01.2014 17:10

Cezayir-2 Üniversitesi'nde Türkoloji bölümü açıldı.

Yunus Emre Enstitüsü ve Cezayir-2 Üniversitesi arasında imzalanan işbirliği antlaşması çerçevesinde faaliyete geçen bölümün açılışı dolayısıyla düzenlenen törene, Türkiye'nin Cezayir Büyükelçisi Adnan Keçeci, Cezayir-2 Üniversite'si Dekanı Prof. Dr. Hamid Hamisi, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Ortadoğu ve Afrika Daire Başkanı Dr. Enver Arpa ve Yunus Emre Enstitüsü Başkan Yardımcısı Şaban Çobanoğlu katıldı.

Cezayir-2 Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Hamisi, burada yaptığı konuşmada, Türkiye ve Cezayir ilişkilerinin "aynı dili konuşanlarca daha ileriye taşınacağına inandığını" belirterek, "Türkoloji bölümünün açılışından dolayı çok mutluyum. Osmanlı'dan bu yana devam eden ortak kültürümüzün Türkoloji bölümünün açılmasıyla daha ileriye taşınacağını umut ediyorum" dedi.

Büyükelçi Keçeci de iki ülke arasındaki tarihi bağlara değinerek, şunları kaydetti:

"Burada tarihi bir olaya tanıklık ediyoruz. Türkoloji bölümünün açılması, 500 yıllık ortak tarihi olan iki ülke arasındaki ilişkilerin daha ileri bir safhaya taşınmasıdır. Bu bölümün açılması, iki ülke arasındaki kültürel alışverişi artırcaktır. Bu bölümün ilk mezunları iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesi konusunda çığır açacaklardır."

Türkoloji Bölümü Başkanı Prof.Dr. Şekip Binhafri ise bölümün 85 öğrenciyle 2 ay önce "eğitim hazırlıkları"na başladığını belirterek, "Bu açılış tarihidir" ifadesini kullandı.

Yunus Emre Enstitüsü ve Cezayir-2 Üniversitesi tarafından imzalan antlaşma çerçevesinde açılan Türkoloji bölümün masrafları, TİKA tarafından karşılandığı belirtildi. - Cezayir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cezayir'de Türkoloji Bölümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement