CHP 34. Olağan Kurultayı - Son Dakika
Güncel

CHP 34. Olağan Kurultayı

CHP 34. Olağan Kurultayı

CHP'nin 34.Olağan Kurultayı'nda Divan Başkanlığı yapan Altan Öymen, kurultaydaki seçimlerin iptal olduğuna ilişkin haberlerin asılsız olduğunu bildirdi.

19.07.2012 15:54

CHP'nin 34. Olağan Kurultayı'nda Divan Başkanlığı yapan Altan Öymen, kurultaydaki seçimlerin iptal olduğuna ilişkin haberlerin asılsız olduğunu bildirdi.

Öymen, divan üyeleriyle beraber parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyerek, kurultay sonucuna ilişkin açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kurultaya ilişkin, bazı televizyon kanallarında seçimlerin iptal olduğuna ve yeniden yapılacağına ilişkin haberlerin çıktığını ifade eden Öymen, "Bunların aslı olmadığını belirtmek gerekiyor" dedi.

Öymen, seçimlerin geç saatte tamamlandığını ve ilçe seçim kurulu heyetince yürütüldüğünü belirterek, seçimin tamamlanmasının ardından sonuçları Kurultay Divan Başkanlığı olarak kendilerinin ilan ettiğini hatırlattı.

İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'nın, sonuçları ilan ederken kendilerini telefonla arayarak, bilgisayarda toplama yaparken bir hata oluştuğunu bildirdiğini aktaran Öymen, daha sonra da hatanın düzeltilmesine ilişkin kararı kendilerine ulaştırdıklarını anlattı.

Öymen, şöyle devam etti:

"Dediler ki 'Bilgisayar kazası oldu. Bilgisayarlar arasında birleştirme yapılırken bir hata oldu'. O karar, saat 08.30'da bize bildirildi. Tutanakların yeniden gönderileceği bildirildi. Bu da yapıldı, tutanaklar gönderildi. Netice itibarıyla ne oldu- Dün bize gönderdiklerinde bazı ufak tefek değişiklikler olduğu anlaşılıyor. Dün akşam ilan edilenden ana hatları itibarıyla büyük bir değişiklik yok. Bazı oylar, örneğin 40 yazılacakken 4 olmuş. Durum budur. Ne yeniden bir oylama vaziyeti var ne de başka bir husus var."

Öymen, konuya ilişkin daha ayrıntılı bilginin Çankaya İlçe Seçim Kurulu'nun kurultay görevlilerinden alınabileceğini söyledi.

(Sürecek)

Muhabir: Seval Güler/ Ali Hakan Der

Yayıncı: Ziver Büyüktaş - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP 34. Olağan Kurultayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement