CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, kasten öldürme suçunun kadınlara "kadın olma" sebebiyle işlenmesi halinde kişinin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılması için kanun teklifi verdi.
Onur, Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifini TBMM Başkanlığına sundu.
Teklif, son yıllarda artan kadın cinayetlerinin önlenmesi, bu tanımın hukukta terimsel olarak yer alması, cinsiyeti ve cinsel yönelimi sebebiyle işlenen cinayetlerin töre saikiyle işlenen cinayetler gibi cezalandırılması, cezai indirim uygulanmaması ve bu suçların af kapsamı dışında tutulmasını amaçlıyor.
Teklife göre kasten adam öldürme suçunun; eski eşe, nişanlı ya da eski nişanlıya karşı, kadınlara kadın olma sebebiyle, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığı nedeniyle, ailenin bir ferdi, mağdurla evlilik dışı ilişki yaşayan veya aynı çatı altında yaşayan bir kimse tarafından işlenmesi halinde kişi ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılacak. Bu suçlarda "haksız tahrik" indirimi uygulanmayacak.
Son Dakika › Güncel › CHP'den Kadın Cinayetleri İçin Teklif - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.