CHP Heyeti Sidemir İşçileriyle Görüştü - Son Dakika
Güncel

CHP Heyeti Sidemir İşçileriyle Görüştü

CHP Heyeti Sidemir İşçileriyle Görüştü

Sivas’ta 5 aydır maaşlarını alamadıkları için bir süredir eylem yapan Sivas Demir Çelik işçilerinin sorunları görüşmek üzere CHP kente heyet gönderdi.

10.12.2015 15:09

Sivas'ta 5 aydır maaşlarını alamadıkları için bir süredir eylem yapan Sivas Demir Çelik işçilerinin sorunları görüşmek üzere CHP kente heyet gönderdi. Heyet, hazırlanacağı raporu TBMM Genel Kurulu'na araştırma önergesi olarak sunacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla oluşturulan Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir ve Sivas Milletvekili Ali Akyıldız'ın bulunduğu heyet, 5 aydır maaşlarını alamayan Sivas Demir Çelik işçilerinin sorunlarının çözümünü görüşmek üzere Sivas'a geldi. Heyet, CHP Sivas İl Başkanlığı Nesrin Karababa Toplantı Salonu'nda basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında konuşan CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, "Biz hiçbir zaman mazlumun kimliğini sormuyoruz. Biz her zaman mazlumun mağdurun yanındayız. Biz her zaman ezilen emekçinin yanında yer aldık. Düşüncemiz, felsefemiz bu olmuştur. Bugün geldiğimiz noktada da buraya gelişimizi bunu göstermektedir" dedi.

Yapacakları görüşmeler sonrası hazırlayacakları raporu genel başkana takdim edeceklerini belirten Akyıldız, demir çelik işçilerinin sorularına ilgi göstermeye devam edeceklerini söyledi.

Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ise, "Cumhuriyet Halk Partisi nerede bir hak ihlali varsa, nerede bir emek sömürüsü varsa kurulduğu günden bugüne kadar hep orada olmuştur ve mağdurların haklarını savunmuştur. Ancak öyle bir noktaya gelindi ki fabrika kapatıldığı ilan edildi, işçilerin çıkışları verildi ve artık bu fabrika çalışmayacak dendi" şeklinde konuştu. Fabrikanın devlete 360 milyon dolara mal olduğunu ancak 70 milyon dolar gibi bir rakama özelleştirildiğini aktaran Atıcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

" Türkiye'nin herhangi bir yerinde böyle bir emek sömürüsü olmasını engellemeye çalışacağız. Konuşacağız konuların başında özelleştirme geliyor. Bütün bu olayların bir tek sebebi varsa özelleştirme işlemidir. Özelleştirme işlemi eğer bu şekilde oluyorsa asla hiçbir şekilde kabul edilemez. Sivas Demir Çelik Fabrikası devlete ait bir kamu işletmesi iken özelleştiriliyor. Devlete maliyeti 360 milyon dolar, devlet bu parayı bizlerin ödediği vergilerden buldu. Hepimizin cebinden çıkan paralarla Sivas'a bir demir çelik fabrikası yapıldı. 360 milyon dolar para ödendi. Gün geldiğinde burası ilk etapta özelleştirildi."

Atıcı, yapacakları görüşmeler sonrası hazırlayacakları araştırma önergesini TBMM Genel Kurulu'na sunacaklarını aktardı.

Basın toplantısının ardından CHP heyeti, Çelik-İş Sendikası'nı ziyaret ederek, Şube Başkanı Mustafa Erturhan'dan yaşanan sıkıntılar hakkında bilgi aldı. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel CHP Heyeti Sidemir İşçileriyle Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement