CHP'li Aygün'den "Hozat" Raporu: Toplu Fişleme Vakası - Son Dakika
Güncel

CHP'li Aygün'den "Hozat" Raporu: Toplu Fişleme Vakası

CHP\'li Aygün\'den "Hozat" Raporu: Toplu Fişleme Vakası

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan Hozat Alt Komisyonu raporuna yazdığı muhalefet şerhinde, AK Parti döneminde "toplu fişleme" yapıldığını iddia etti.

12.02.2014 13:04

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan Hozat Alt Komisyonu raporuna yazdığı muhalefet şerhinde, AK Parti döneminde "toplu fişleme" yapıldığını iddia etti.

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Hozat Alt Komisyonu raporuna muhalefet şerhi koydu.

Aygün muhalefet şerhinde, AK Parti döneminde "toplu fişleme" yapıldığını iddia ederek, "AKP döneminde etnik ve özellikle dini fişlemeler, siyasi görüşleri sebebiyle listelenenler kimi olaylarda açığa çıktığı gibi kitlesel bir boyut kazanmıştır. Bir kişinin yanı sıra bir bölgeyi de "potansiyel tehdit' olarak gören AKP yönetimindeki Türkiye'de mezralar ve köyler değil, iller ve ilçeler fişlenebilmiştir. Bu yerleşim yerleri için hazırlanan gizli belgelerde bir toplumun tarihsel ve ulusal özellikleriyle kazandığı dinsel ve etnik kültürü hedefe konulmuştur. "Yeni Türkiye' projesine uygun insan yaratmak için "toplu fişleme' gerçekleştirilmiştir" denildi.

Kasım 2012'de Tunceli'nin Hozat ilçesinde yaşayan yurttaşların yediden yetmişe fişlendiğinin ortaya çıktığı iddia edilen muhalefet şerhinde şu ifadeler yer aldı:

"Bu, belki de Türk siyasi tarihinde tesadüfen de olsa ortaya çıkmış en büyük ve toplu fişleme vakasıdır.

AKP kendi egemenliğini sürdürmek, toplumu yeni bir formatta dizayn etmek için tüm yerleşim yerlerinde kesintisiz olarak fişleme yapmaktadır.

Dersim ve çevresi ise temel özellikleri dikkate alındığında AKP tarafından "hizaya getirilmesi' planlanan bir bölgedir. Dolayısıyla AKP'nin burayla ilgili özel planlar, takip ve izlemeler, fişlemeler yapması eşyanın tabiatı gereğidir. Hozat'ta bugüne kadar Türkiye'nin siyasi tarihinde pek de görülmeyen veya açığa çıkmayan böylesine ciddi ve ayrıntılı bir fişleme yapılmasının sebebi budur. Bu faaliyetin kentin diğer tüm ilçelerinde rutin olarak gerçekleştirildiğini söylememiz mümkündür."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Aygün'den 'Hozat' Raporu: Toplu Fişleme Vakası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement