CHP'li Güneş Roman Havası Oynadı, Klarnet Üfledi - Son Dakika
Güncel

CHP'li Güneş Roman Havası Oynadı, Klarnet Üfledi

CHP\'li Güneş Roman Havası Oynadı, Klarnet Üfledi

CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, Edirne'nin Keşan İlçesi'nde ziyaret ettiği mahallede Roman havası oynayarak, klarnet üfledi.

12.04.2014 17:31  Güncelleme: 17:37

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, beraberinde Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, Keşan CHP'li Belediye Başkanı Mehmet Özcan ve partililerle birlikte, Romanlar'ın yoğun olarak yaşadığı Yenimescit Mahallesi Yazma Sokak'ta bulunan Gümüş ailesini ziyaret etti.

Ziyarette, klarnet ve davul eşliğinde çalınan şarkılarla karşılanan Güneş, parçalara eşlik ederek, hem oyun oynadı hem de klarnet üfledi.

BABASI 38 YIL ÖNCE KEŞAN'A GELMİŞ

Eski Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Turan Güneş'in oğlu Hurşit Güneş, babasının 38 yıl önce geldiği Keşan'da birlikte enstrüman çaldığı merhum Klarnetçi Aguş Gümüş'ün ailesini evinde ziyaret etti. CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş ile beraberindekileri, Aguş Gümüş'le aynı adı taşıyan oğlu Aguş, Mehmet ve kızı Nemciye Gümüş karşıladı.

Hurşit Güneş, burada davul ve zurnayla çalınan parçalara eşlik ederek, Kemal Değirmendereli ve Mehmet Özcan'la birlikte Roman havası oynadı. Daha sonra aileyle görüşen Güneş, eline aldığı klarneti üfleyerek, çalmaya çalıştı.

Hurşit Güneş, 38 yıl önce babası Turan Güneş'in evine geldiği Aguş Gümüş'ün çocuklarıyla görüşmek istediğini belirterek, "Romanlar Haftası'na denk geldi ve hep birlikte onu da kutlamış olduk. Ben Kandıralı'yım, kan bağımızda var. Bu haftayı en güzel şekilde şahsım adına kutladığımı düşünüyorum. Bu eve gelmiş, çocuklarını görmüş oldum. Bir de üzerine gırnatada dinledik, üfledik büyük keyif aldık. Allah bu aileye uzun ömür versin, nefeslerine de kuvvet versin" dedi. Gümüş ailesi de kendilerini ziyaret eden Turan Güneş'e teşekkür etti. Güneş, daha sonra İstanbul'a gitmek üzere Keşan'dan ayrıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Güneş Roman Havası Oynadı, Klarnet Üfledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement