Chp'li Öğüt İstanbul'un Trafik Sorununu Meclis Gündemine Taşıdı - Son Dakika
Güncel

Chp'li Öğüt İstanbul'un Trafik Sorununu Meclis Gündemine Taşıdı

Chp\'li Öğüt İstanbul\'un Trafik Sorununu Meclis Gündemine Taşıdı

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, trafiğin rahatlaması adına İstanbul Mahmutbey gişelerinin Hadımköy veya Avcılar'a taşınması, Çamlıca gişelerinin de Gebze'ye taşınması yönünde talepler olduğunu belirterek, "Bununla ilgili bir çalışma"...

13.10.2013 15:03

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, trafiğin rahatlaması adına İstanbul Mahmutbey gişelerinin Hadımköy veya Avcılar'a taşınması, Çamlıca gişelerinin de Gebze'ye taşınması yönünde talepler olduğunu belirterek, "Bununla ilgili bir çalışma yapılması planlanmakta mıdır?" diye sordu.

Öğüt, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, dünyadaki 50 kentte, trafikte sürücülerin ne kadar dur-kalk yaptığının hesaplandığı Global Dur-Kalk Endeksi'nin yeni sonuçlarının açıklandığını ve 50 kentin karşılaştırıldığı endekste İstanbul'un sürücü başına yıllık 31 bin adedi aşan dur-kalk ortalamasıyla liste başında yer aldığını belirterek şöyle dedi:

"Trafiğin rahatlaması adına İstanbul Mahmutbey gişelerinin Hadımköy veya Avcılar'a taşınması, Çamlıca gişelerinin de Gebze'ye taşınması yönünde talepler vardır. Bununla ilgili bir çalışma yapılması planlanmakta mıdır?

Mahmutbey gişelerinin ileriye taşınması taleplerinin dikkate alınmamasının gişelerden gelen yüksek getiri ile ilgili olduğu iddiaları doğru mudur? Doğru ise trafikte meydana gelen maddi kayıp ile gişelerin taşınması sonrası ortaya çıkacak mali tablo hesaplanarak mı bu karar alınmıştır?

Trafik sorununun çözüme katkı sağlaması için HGS ve OGS gişelerinin birleştirilmesi düşünülmekte midir?"

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Chp'li Öğüt İstanbul'un Trafik Sorununu Meclis Gündemine Taşıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement