CHP'li Tekin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına Aday Adayı Oldu - Son Dakika
Güncel

CHP'li Tekin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına Aday Adayı Oldu

CHP\'li Tekin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına Aday Adayı Oldu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin: "İnşallah partim, örgütüm, İstanbul halkı, bana yetki verirse 600 gün içerisinde metro ağlarının önemli kısmı bitmiş olacak, 5 yıl içerisinde de İstanbul...

09.11.2013 18:04

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "İnşallah partim, örgütüm, İstanbul halkı, bana yetki verirse 600 gün içerisinde metro ağlarının önemli kısmı bitmiş olacak, 5 yıl içerisinde de İstanbul'da ulaşım sorununu sıfır noktasına getireceğiz" dedi.

Tekin, Kadıköy İskele Meydanı'nda düzenlenen ve partisinden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu açıkladığı mitingde, kentin ulaşım sorununun uzun süre köprülerle tartıştırılarak geçirildiğini belirterek, köprülerin çevreye zarar verdiğini savunduğu görüntülerin yer aldığı fotoğrafları gösterdi.

Uzun süredir İstanbul'daki bilim insanlarının üçüncü köprünün İstanbul'daki trafik sorununu çözemeyeceğini, aksine "kentin akciğeri"ni parçalayacağını belirttiğine işaret eden Tekin, şehirde yaşayanlar olarak "akciğerleri"nin parçalanmasına izin vermeyeceklerini dile getirdi.

Tekin, CHP olarak, üçüncü köprü güzergahının tamamını imara ve yapılaşmaya kapatacaklarını anlatarak, "Burada imar lobilelerine, beton lobilerine seslenmek istiyorum; dün yapılan yanlışların yenisini sizlere yaptırtmayacağız" diye konuştu.

İstanbul'u 20 yıldır yönetenlerin trafik sorununu çözemediklerini savunan Tekin, şunları kaydetti:

"İnşallah partim, örgütüm, İstanbul halkı, bana yetki verirse 600 gün içerisinde metro ağlarının önemli kısmı bitmiş olacak, 5 yıl içerisinde de İstanbul'da ulaşım sorununu sıfır noktasına getireceğiz. Viyadüklerle, aspirin tedavilerle dünyanın hiçbir kentinde ulaşım sorunu çözülmemiştir, bundan sonra da çözülmesi mümkün değil. İlacı bizde, çaresi bizde, çaresi CHP'nin kadrolarında olacaktır."

Tekin, CHP'nin yapacağı kentsel dönüşümde hiçbir yurttaşın mağdur edilmeyeceğini iddia etti.

Gürsel Tekin, İstanbul'da yaşanan mülkiyet sorununu 2 yılda çözeceklerini, kent mağdurlarının sorununun çözümünün CHP'de olduğunu savundu.

İstanbul'un "beton lobileri"ne teslim edilmeyecek kadar önemli bir şehir olduğunu vurgulayan Tekin, şöyle devam etti:

"Sayın Başbakan zaman zaman, özellikle benim rant haritasını gönderdiğim dönemde, ekranların birinde şunu söyledi; 'İstanbul'da 6 emsal, 8 emsal kabul edilebilir bir şey değil.' Sayın Başbakan, bırakın dün söylediğinizi daha 15 gün önce Gaziosmanpaşa'da 13 emsal geçti. Ey Başbakan kimi kandırıyorsunuz siz? Kamu yeri rantçıların eline geçti. Yine her konuştuklarında Fatih Sultan Mehmet'i anmaktan geçemiyorlar. Şu manzarada Fatih yaşasaydı hepinizi tutuklardı."

Tekin, göreve gelmeleri durumunda 2 yıl içerisinde İstanbul'un 24 saat yaşayan bir şehir haline döneceğini belirterek, CHP iktidarında, kendi belediye başkanlığı döneminde şeffaf, hesap verebilir, arınmış, yandaşlara değil, vatandaşa hizmet olacağını dile getirdi.

Tüm sorunların çözümü için paranın, kadronun ve örgütün hazır olduğunu anlatan Tekin, birinci önceliklerinin İstanbul'da sosyal demokrat bir belediye yaratmak olduğunu söyledi.

"Kendimi sizlere emanet ediyorum"

Tekin, "Şu anda 3 aday adayı arkadaşım var, inşallah ben de bugün burada ilan ediyorum CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı aday adayıyım" dedi.

Aday adayı arkadaşlarıyla omuz omuza vereceklerini ifade eden Tekin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kendimi sizlere emanet ediyorum. Elbette demokratik bir yarıştır. Hangi arkadaşım çıkarsa önümüzdeki süreçte seçim meydanlarında, 2009'da olduğu gibi Gürsel Tekin adayının yanında olacak ve CHP'nin iktidar olması için sonuna kadar çaba sarfedecektir. Sorunları biliyoruz, çözümleri de biliyoruz. Çözümler sosyal demokrat bir anlayışla olur. Biz bu kentin sahibiyiz ancak yönetimde söz sahibi değiliz. İşte bu yüzden diyoruz ki, sizden İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni yönetme izni istiyorum."

Tekin, CHP'nin geçmişteki bütün liderlerine bakıldığında pırıl pırıl bir sayfa görüldüğünü dile getirdi.

Gürsel Tekin, görev yapan genel başkanların isimlerini sayarken, ismini söylemeyi unuttuğu Deniz Baykal'ı anarak, "Bugün biz bir siyasal figür olduysak burada sayın Baykal'ın emeğinin ne kadar çok olduğunu biliyorum. Kendisine saygılarımı, selamlarımı göndermek istiyorum" dedi.

Tekin, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday adaylıklarını açıklayan Celal Doğan ve Semih Eryıldız'ın kutlama mesajlarını okuyarak, sahneye davet ettiği gazeteci Can Ataklı ile elele tutuşarak vatandaşları selamladı.

- İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP'li Tekin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına Aday Adayı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement