Çiftçilere yüzde 75 hibe destekli yağlık ayçiçek tohumu dağıtıldı - Son Dakika
Güncel

Çiftçilere yüzde 75 hibe destekli yağlık ayçiçek tohumu dağıtıldı

Çiftçilere yüzde 75 hibe destekli yağlık ayçiçek tohumu dağıtıldı

Çekerek Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) projesi kapsamında çiftçilere yüzde 75'i hibe destekli yağlık ayçiçek tohumu dağıtıldı. Proje ile yağlık ayçiçeği üretiminin yaygınlaştırılması, çiftçilerin gelir düzeyinin yükseltilmesi ve tarım sektörünün canlanması hedeflenmektedir. Müdürlüğe başvuran 7 çiftçiye 220 dekar alana ekim yapacakları için destek sağlanmıştır. Bu tür projelerin ilçedeki tarımsal üretim ve ekonomik kalkınma üzerinde olumlu etkileri görülmektedir ve desteklerin devam edeceği belirtilmiştir.

04.04.2024 11:13  Güncelleme: 11:16

Çekerek Tarım ve Orman Müdürlüğünce, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) projesi kapsamında çiftçilere yüzde 75'i hibe destekli yağlık ayçiçek tohumu dağıtıldı.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Niyazi Saltık, tarımın geliştirilmesi ve çiftçilerin desteklenmesi amacıyla proje hazırlandığını belirtti.

Yağlık ayçiçeği üretiminin yaygınlaştırılmasını, çiftçinin gelir düzeyinin yükseltilmesini ve tarım sektörünün canlanmasını hedeflediklerini ifade eden Saltık, "Bu hedef doğrultusunda çiftçimize yüzde 75 hibe destekli yağlık ayçiçek tohumu desteğinde bulunduk. Müdürlüğümüze müracaat eden 220 dekar alana ekim yapacak 7 çiftçimize destek sağlandı." dedi.

Saltık, bu tür projelerin ilçedeki tarımsal üretim ve ekonomik kalkınma üzerinde olumlu etkilerinin görüldüğünü belirterek, bu tür desteklerin devam edeceğini aktardı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çiftçilere yüzde 75 hibe destekli yağlık ayçiçek tohumu dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement