Çin'den ABD'ye İHA yasağı ve yaptırım - Son Dakika
Son Dakika Logo

Çin'den ABD'ye İHA yasağı ve yaptırım

Çin\'den ABD\'ye İHA yasağı ve yaptırım

Çin, Washington yönetiminin adımlarına misilleme olarak ABD'ye İHA ihracatını yasaklayan ve 6 Amerikan şirketine yaptırım öngören yeni düzenlemelerini duyurdu.

Çin, Washington yönetiminin adımlarına misilleme olarak ABD'ye İHA ihracatını yasaklayan ve 6 Amerikan şirketine yaptırım öngören yeni düzenlemelerini duyurdu.

ÇİN, ABD'YE SESSİZ KALMADI

Pekin ile Washington yönetimleri arasındaki ilişkiler ABD'nin uyguladığı yaptırımlarla gerilirken Çin, bu adımlara karşılık verdi.

ABD'YE İHA İHRACATI YASAKLANDI, 6 ŞİRKETE YAPTIRIM

Çin Ticaret Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, ABD'nin Çin dronlarının ithalatını yasaklaması ve 43 Çinli şirkete yaptırım uygulamasına karşılık olarak, 6 Amerikan şirketine yaptırım getirildiği, bu ülkeye İHA ihracatının da yasaklandığı bildirildi.

ABD'NİN YAPTIRIMI

Amerika Birleşik Devletleri, Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nde Müslüman azınlıklara yönelik zorla çalıştırma uygulamalarına karıştıkları gerekçesiyle 43 Çinli şirketin ürünlerine ithalat yasağı getirmişti.

Washington yönetimi bu adımı insan hakları ihlalleriyle bağlantılı ürünlerin ABD pazarına girişini engellemek amacıyla attığını duyururken, Pekin yönetimi kararı “ekonomik zorbalık” olarak nitelendirerek kararı kınamıştı.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement