Çin Dışişleri Bakanı Vang, BM Genel Sekreteri Ban ile Görüştü - Son Dakika
Güncel

Çin Dışişleri Bakanı Vang, BM Genel Sekreteri Ban ile Görüştü

Çin Dışişleri Bakanı Vang, BM Genel Sekreteri Ban ile Görüştü

Çin, Suriye'de kimyasal silahların imha sürecine uzman göndermeyi düşünüyor

23.09.2013 11:00

Çin Dışişleri Vang Yi'nin BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile bir araya geldiği ve görüşmede Suriye'nin kimyasal silahlardan arındırılması sürecinde bölgeye uzman gönderebileceklerini söylediği bildirildi.

Vang ile Ban'ın dün New York'da yaptığı görüşmede Vang'ın, Çin'in, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'nün bölgede yürüteceği adil, tarafsız ve profesyonel incelemeleri desteklediği ve Suriye'ye de kimyasal silahların imhası sırasında araştırma ve imha için bölgeye uzman gönderebileceklerini kaydettiği belirtildi.

Vang ayrıca Suriye'de kimyasal silahların imhası ile siyasi çözümün paralel bir şekilde yürütülmesi gerektiğini kaydetti.

Uluslararası kamuoyunun Suriye sorununa ilişkin ortak bir tavır takınmasının önemine değinen Vang, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin konuya ilişkin ortak hareket yönünde sinyaller vermesinin önemine değindi.

Tarafların görüşmede Kore Yarımadasındaki son durum, İran'ın nükleer meselesi ile Afganistan ve iklim değişikliği gibi konuları da ele aldığı bildirildi. - Pekin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çin Dışişleri Bakanı Vang, BM Genel Sekreteri Ban ile Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement