Çin, Kinmen Yakınlarında Devriye Faaliyetlerine Devam Ediyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

Çin, Kinmen Yakınlarında Devriye Faaliyetlerine Devam Ediyor

Çin, Kinmen Yakınlarında Devriye Faaliyetlerine Devam Ediyor
29.06.2026 17:54

Çin, Fujian eyaletindeki sahil güvenlik birimi rutin devriyelere başladı ve bölgedeki güvenliği artırdı.

BEİJİNG, 29 Haziran (Xinhua) -- Çin Sahil Güvenliği'ne bağlı Doğu Çin Denizi Bürosu Sözcüsü Zhu Anqing, ülkenin doğusundaki Fujian eyaletinin sahil güvenlik biriminin pazartesi günü Kinmen yakınlarındaki sularda yasalara uygun şekilde rutin kolluk devriyeleri gerçekleştirdiğini söyledi.

Zhu, Fujian sahil güvenlik biriminin söz konusu sularda kontrolü ve yönetimi güçlendirmek üzere haziran ayı başından bu yana bölgeye görev grupları sevk ettiğini belirtti.

Sözcü, devriye görevlerinin, meşru hak ve çıkarlarının yanı sıra Taiwan Boğazı'nın iki yakasındaki balıkçıların can ve mal güvenliğinin korunması ve Xiamen ile Kinmen arasındaki sularda seyrüsefer ve faaliyetlerin düzeninin sağlanmasında etkili olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Güncel Çin, Kinmen Yakınlarında Devriye Faaliyetlerine Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement