Çin, orman yangınlarıyla mücadelede büyük insansız hava aracını kullanıyor - Son Dakika
Güncel

Çin, orman yangınlarıyla mücadelede büyük insansız hava aracını kullanıyor

Çin, orman yangınlarıyla mücadelede büyük insansız hava aracını kullanıyor

Çin, Sichuan eyaletindeki orman yangınlarıyla mücadelede bağımsız olarak geliştirdiği büyük insansız hava aracı olan Wing Loong-2'den yararlanıyor. Wing Loong-2, Acil Durum Yönetimi Bakanlığı tarafından orman yangınlarıyla mücadele eden ekiplere destek sağlamak üzere Sichuan eyaletine gönderildi. Çin Havacılık Endüstrisi Kurumu (AVIC) tarafından üretilen Wing Loong-2, acil durum-kurtarma emirlerinin ve yangınla mücadele faaliyetlerinin zamanında ve etkili bir şekilde yürütülmesinde büyük insansız hava aracının önemli bir rol oynadığını belirtiyor.

21.03.2024 17:32  Güncelleme: 17:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1. Wing Loong-2 büyük insansız hava aracının çeşitli görüntüleri

Çin, Sichuan eyaletindeki orman yangınıyla mücadelede bağımsız olarak geliştirdiği büyük insansız hava aracından (İHA) yararlanıyor.

Wing Loong-2 adlı büyük insansız hava aracı, Çin'in güneybatısında yer alan Sichuan eyaletindeki orman yangınıyla mücadele eden ekiplere destek sağlamak üzere Acil Durum Yönetimi Bakanlığı tarafından bölgeye gönderildi.

İHA'nın üreticisi olan Çin Havacılık Endüstrisi Kurumu (AVIC) tarafından yapılan açıklamaya göre kurtarma konusunda uzmanlaşan Wing Loong-2, acil durum-kurtarma emirlerinin ve yangınla mücadele faaliyetlerinin zamanında ve etkili şekilde yürütülmesinde büyük insansız hava aracının benzersiz rolünü ortaya koyuyor.

Xinhua Global Servisi tarafından hazırlanmıştır.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Güncel Çin, orman yangınlarıyla mücadelede büyük insansız hava aracını kullanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement